Gemeente Roermond

Servicepunt Detailhandel in Roermond

Op 9 juni aanstaande opent het Servicepunt Detailhandel Roermond haar deuren. Het Servicepunt ondersteunt lokale ondernemers detailhandel op het gebied van arbeid en ondernemen, bedrijfsvoering en promotie van de sector. Het Servicepunt Detailhandel is een samenwerking tussen UWV Werkbedrijf, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, het Citymanagement en de Gemeente Roermond. Het Servicepunt wordt gevestigd bij het UWV Werkbedrijf aan de Looskade.

Ondernemers detailhandel kunnen bij het Servicepunt Detailhandel terecht voor het vinden van personeel, scholing en training van werknemers en ondernemersworkshops. Het Servicepunt luistert goed naar de wensen van de ondernemers en vertaalt deze naar concrete producten en diensten. Eén van de belangrijkste doelstellingen is het bevorderen van de instroom van nieuwe werknemers in de detailhandel. Die zijn hard nodig omdat de sector kampt met een groeiend tekort aan deskundig personeel. Met name voor kleine winkeliers zonder personeelsafdeling biedt de kosteloze ondersteuning van een lokaal Servicepunt uitkomst. Ook op het gebied van ondernemen zijn winkeliers bij het Servicepunt Detailhandel aan het juiste adres. Zo adviseert het Servicepunt over zaken als winkelcriminaliteit, bereikbaarheid van de winkel en betalingsverkeer. Bovendien ondersteunt het wervings- en promotieactiviteiten die ten goede komen aan de lokale detailhandel.

Feestelijke opening
Op dinsdag 9 juni gaat het Servicepunt Detailhandel van start. Wilt u deze feestelijke bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan bij alisa.jasarevic@uwv.nl.

Kijk voor meer informatie op www.servicepuntdetailhandelroermond.nl (Opent in een nieuw venster.)

Publicatiedatum: 03-06-2009 Bijgewerkt: 03-06-2009