Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Hans Oosters opent projectweek over de Krimpenerwaard

"Hoe moet de Krimpenerwaard er over 50 jaar uitzien?" Die vraag staat centraal in het project Kleur het Groene Hart van de Milieudienst Midden-Holland voor de leerlingen van klas 3 van de GSG Leo Vroman in Gouda. De week is op maandag 8 juni 2009 geopend door Hans Oosters, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Gastlessen, excursies en veldwerk

De vijf schooldagen zijn gevuld met gastlessen over de Krimpenerwaard en de toekomstige ontwikkelingen en diverse excursies. De leerlingen bezoeken onder andere een slootdemping, een baggerdepot, een stoomgemaal, een zuivering en een melkveehouderij. Natuurlijk wordt er ook het nodige veldwerk verricht op het gebied van wateronderzoek, biologie en bodem. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen als natuurontwikkeling en klimaatverandering en het klimaatbestendig maken van de Krimpenerwaard.

Videoboodschap aan dijkgraaf

Aan het eind van de week wordt een videoboodschap opgenomen, waarin de bevindingen van de leerlingen teruggekoppeld worden aan de dijkgraaf. Tijdens de Expertmeeting gaan leerlingen met wethouder Ria Boere van de gemeente Ouderkerk een flitsdebat houden over de toekomst van de Krimpenerwaard over 50 jaar. Tijdens de Expertmeeting zijn tevens experts aanwezig van Stichting Bodembeheer Krimpenerwaard, Stichting Gemaal de Hoge Boezem, Milieudienst Midden-Holland, Hoogheemraadschap van Rijnland en Dienst Muskusrattenbestrijding rayon Krimpenerwaard.

oosters.jpg (27 Kb)