Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 09-06-2009

Mogelijk vuurwapen

VEENENDAAL- Op maandagmiddag werden twee personen aangehouden omdat zij mogelijk een vuurwapen bij zich hadden.

Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande was aan het Schrijverspark. Een 28-jarige man uit Veenendaal zou bedreigd zijn met een vuurwapen door een 47-jarige man uit Veenendaal. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de 47-jarige man al verdwenen maar werd in de omgeving aangetroffen. Een agent trok zijn vuurwapen en gaf aan dat de man het vuurwapen moest laten vallen. De man vertelde dat hij het wapen niet had. Hij werd geboeid en aangehouden. De man vertelde dat een 15-jarige jongen het vuurwapen had en hij werd ook direct aangehouden.

Beiden werden ingesloten voor verhoor. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In brand

DOORN- Op maandagavond werden drie personen aangehouden voor brandstichting. Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een kledingcontainer in brand was gestoken aan het Plein 1923. Agenten gingen ter plaatse en troffen een drietal personen aan in de omgeving. Dit drietal van 13 en 14 jaar uit Doorn werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De brandweer bluste de brand. De jongens zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Auto de auto gepraat

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op maandagavond werden drie personen aangehouden omdat ze mogelijk een vuurwapen hadden laten zien. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een 22-jarige automobilist uit Driebergen was bedreigd door de inzittenden van een Mercedes. Deze auto reed nog steeds achter de 22-jarige man. Uiteindelijk reden de agenten achter de Mercedes en de bestuurder kreeg een stopteken in de omgeving van de Melvill van Carnbeelaan. Middels een uitpraatprocedure werden de inzittenden in de leeftijd van 24 tot 26 jaar uit Haarlem, Almere en Assendelft aangehouden. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen maar wel een wapenstok. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geslagen

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een man geschopt en geslagen door een groep jongeren. Omstreeks 02.30 uur liep de 18-jarige man uit Veenendaal over de Hoofststraat en werd hier zonder enige aanleiding aangevallen door een groep jongeren. De man liep door dit geweld onder andere een gebroken tand op. De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, 0900-8844.