Politie Groningen

Dinsdag 9 juni 2009

Provincie Groningen, 09-06-2009

Groningen: politie onderzoekt overval op winkel

De politie doet onderzoek naar een overval op een winkel aan de Kraneweg in Groningen. Een onbekende man kwam maandagmorgen rond 8.40 uur de winkel binnen en bedreigde een 30-jarige medewerkerster met een scherp voorwerp. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie heeft na de melding, zonder resultaat, in de omgeving gezocht naar de ca. 25-jarige verdachte. De overvaller is ongeveer 1,75 a 1,80 m. lang en droeg donkere kleding.

Groningen: vervelende man aangehouden

De politie heeft maandagavond in de Semarangstraat een 50-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De buurt had geklaagd dat er een auto met aanhanger onjuist geparkeerd stond. Aangezien het niet de eerste keer was, werd de politie geïnformeerd. Die wist de eigenaar te achterhalen en sprak hem aan. De verdachte bleek onder invloed en er was geen fatsoenlijk gesprek aan te gaan. De agenten werden voortdurend uitgescholden. Toen een bekende van de Groninger de auto verplaatste en de agenten vertrokken, sloeg de Stadjer op de politieauto. De maat was daarmee vol en hij werd meegenomen naar het politiebureau.

Veendam: gewonden bij aanrijding

Bij een ongeval op de N366 bij Veendam zijn maandagmorgen drie automobilisten gewond geraakt. Vanuit de richting Nieuwe Pekela kwamen twee achter elkaar rijdende automobilisten met elkaar in botsing. De eerste auto schoot daardoor naar de andere kant van de weg en kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende personenauto. Twee vrouwen van 21 en 30 jaar en een 41-jarige automobilist uit Onstwedde zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: bromfietser onderuit

Een 16-jarige meisje uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bottelroosstraat in haar woonplaats. Het meisje zat achterop een bromfiets van een 19-jarige Groninger. De jongeman moest plotseling uitwijken voor een 41-jarige automobiliste uit Groningen die vanuit een parkeerhaven kwam rijden. Het meisje is naar de huisartsenpost gebracht. De verkeerspolitie heeft een rapport gemaakt.

Siddeburen: automobiliste geeft geen voorrang

Een 59-jarige automobiliste uit Leermens heeft maandagmiddag een aanrijding veroorzaakt op de N33 bij Siddeburen. De vrouw draaide vanaf de N387 de N33 op, maar zag daarbij een 70-jarige automobilist uit Wemeldinge over het hoofd. Door de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. De vrouw moest voor controle naar een dokterspost. De politie maakt een registratie op.

Lauwerzijl: Zoutkampse gewond na uitwijkmanoeuvre

Bij een verkeersongeval op de Stadsweg in Lauwerzijl is maandagmorgen een 48-jarige vrouw uit Zoutkamp gewond geraakt. De vrouw zat als inzittende in een auto van een 52-jarige plaatsgenoot. De Zoutkamper reed in de richting van Grijpskerk toen hij volgens zijn verklaring plotseling moest uitwijken voor een tegemoetkomende
vrachtwagenchauffeur. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de 52-jarige automobilist richting de berm en trapte op de rem. Een achter hem rijdende automobilist (58) uit Lauwersoog moest daardoor ook remmen en kon een aanrijding niet voorkomen. De
vrachtwagenchauffeur reed door. De politie wist hem even later te achterhalen. Van deze 40-jarige chauffeur is een verklaring afgenomen. De 48-jarige Zoutkampse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.