Gemeente Wassenaar

Werkzaamheden van Duivenvoordelaan, Van Cranenburchlaan en Ter Weerlaan starten op 9 juni

Op 9 juni a.s. start de firma Versluys in opdracht van de gemeente met voorbereidende werkzaamheden voor het asfaltonderhoud aan de rijbaan van de Van Duivenvoordelaan (tussen de rotonde en de Strandwal) en de Van Cranenburchlaan (tussen de rotonde en de Ter Weerlaan)

De Van Duivenvoordelaan (tussen de rotonde en de Strandwal) wordt voorzien van een nieuwe "stille"asfaltdeklaag. De onderhoudswerkzaamheden aan de Van Cranenburchlaan worden benut om de fietsvoorzieningen tussen de rotonde en de Ter Weerlaan te verbeteren. Deze actie past in het streven van de gemeente om betere fietsvoorzieningen te bieden.

De weg wordt van ca. 7,50 m naar 8 m verbreed door aan de zijde van het park de trottoirband op te schuiven. De middengeleiders komen te vervallen. Hierdoor is er in beide rijrichtingen ruimte voor een in rood asfalt uitgevoerde fietsstrook van 1,50 m en een rijbaan van 5 m. Een rijbaanindeling zoals die ook op Starrenburglaan recent is aangebracht.

De Van Cranenburchlaan en het gedeelte Ter Weerlaan tot aan de Anemonenweg wordt net zoals de Van Duivenvoordelaan voorzien van een "stille" asfaltdeklaag. Ter hoogte van de Burmanlaan wordt een inritconstructie (een doorlopend trottoir) gemaakt, als overgang naar de 30 km-zone die wordt ingesteld voor het gebied Deijleroord. Het stadsgewest Haaglanden heeft aangegeven subsidie beschikbaar te stellen om de fietsvoorzieningen te kunnen aanleggen.

Tijdens het asfalteren (30 juni t/m 3 juli) wordt de rijbaan afgesloten voor het verkeer.
De buslijn 43 (Connexxion) wordt tijdelijk (maximaal halve dag) omgeleid via de ventweg van de Ter Weerlaan. Er vervallen halten en er komen tijdelijke halten. De parkeerterreinen aan de Van Duivenvoordelaan zijn bereikbaar via het voetpad. Dit zal door verkeersregelaars op een veilige manier worden geregeld.

Planning (door weersomstandigheden kan de planning verschuiven):

Vanaf 9 juni
Voorbereidende werkzaamheden verbreding Van Cranenburchlaan en aanbrengen van gootlagen op de Van Duivenvoordelaan; het verkeer kan passeren door middel van een rijbaanversmalling en met aangepaste snelheid.

Ma 29 juni
Asfalt frezen Van Cranenburchlaan/ Van Duivenvoordelaan; het verkeer kan passeren. Dit zal door verkeersregelaars worden begeleid.

Dinsdag 30 juni
Afsluiting (07.00 - ca. 21.00 uur) Van Duivenvoordelaan (rotonde tot aan de Strandwal) i.v.m. asfalteren rijbaan.
Wijzigingen Buslijn 43:
o Richting Leiden: halte Ter Weerlaan vervalt. Er komt een tijdelijke halte op de Van Cranenburchlaan
(ter hoogte Ter Weerlaan)
o Richting Den Haag: halte Ter Weerlaan (normaal richting Leiden). Halten Strandwal/Rodenburglaan komen te vervallen en worden verwezen naar de halte Van Duivenvoordelaan.

Woendag 1 juli, donderdag 2 juli en vrijdag 3 juli Afsluiting (07.00 - ca. 17.00 uur) Van Cranenbuchlaan (rotonde tot aan Ter Weerlaan) i.v.m. asfalteren rijbaan.
Wijzigingen Buslijn 43:
o Halte Ter Weerlaan vervalt; er komt een tijdelijke halte op kruising Ter Weerlaan/Anemonenweg.
Geen artikelen aanwezig

Werkzaamheden van Duivenvoordelaan, Van Cranenburchlaan en Ter Weerlaan starten op 9 juni
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl