Gemeente Wassenaar

Ontwerp actieplan geluid Wassenaar vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Wassenaar hebben op 26 mei 2009 het Ontwerp Actieplan Geluid Wassenaar vastgesteld als bedoeld in artikel 122 van de Wet geluidhinder.

Achtergrond
Op basis van de Europese richtlijn omgevingslawaai is de gemeente Wassenaar verplicht een actieplan geluid op te stellen. Dit actieplan is een vervolg op de in 2007 opgestelde geluidbelastingkaart waarmee de geluidsituatie in Wassenaar in beeld is gebracht. In het actieplan dient de geluidsituatie binnen de gemeente beschreven te worden en dient aangegeven te worden welke acties de gemeente in de periode tot 2013 gaat ondernemen om geluidshinder tegen te gaan.

Inhoud ontwerp actieplan
In het actieplan wordt de geluidsituatie in Wassenaar besproken en aan de hand van de belangrijkste geconstateerde knelpunten zijn maatregelen geformuleerd. Er is voor mogelijke maatregelen alleen gekeken naar de belangrijkste geluidsbron in Wassenaar: het wegverkeer. De belangrijkste maatregel die geformuleerd is om de geluidbelasting bij hoogbelaste wegen terug te dringen is om bij onderhoud of reconstructies aan dergelijke wegen als beleidsregel te hanteren dat geluidsarm asfalt wordt toegepast. Voor hoogbelaste wegen waar de gemeente geen wegbeheerder van is, stelt zij zich pro-actief op om te doen wat binnen haar mogelijkheden ligt om ook daar de geluidsituatie te verbeteren.

Inspraak
Het ontwerpactieplan ligt met ingang van vrijdag 12 juni tot en met 23 juli voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45. Gedurende de termijn dat het ontwerp ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan naar voren brengen. U kunt dit schriftelijk doen middels een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 499, 2240 AL Wassenaar. Mondeling kunt u ook een zienswijze indienen. Neemt u dan contact op met de heer F.A. Boogert van de afdeling Beleid, telefoon nummer 070 - 51 22 415.

Vervolg
Het college zal een reactie geven op de zienswijzen en eventueel het actieplan aanpassen. Er is vervolgens geen mogelijkheid tot beroep.

Ontwerp actieplan geluid Wassenaar vastgesteld
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl