Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Horeca-actie

Controle op het naleven van wettelijke voorschriften

Onlangs heeft onder regie van de deelgemeente IJsselmonde een integrale horeca-actie plaatsgevonden. Diverse overheidsdiensten gingen gezamenlijk op pad en controleerden negen horeca-inrichtingen in de deelgemeente op het naleven van wettelijke voorschriften.

Aan de deelgemeentelijke actie werd deelgenomen door de Vreemdelingendienst, afdeling Horecataken van de politie, de wijkpolitie, Eneco, DCMR, Voedsel en Warenautoriteit en Gemeentebelastingen Rotterdam. Gecontroleerd werd met name op het naleven van voorschriften die zijn gesteld in het belang van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid.

Er zijn vijf waarschuwingen gegeven en een boeterapport opgemaakt. In drie gevallen betrof het een overtreding van de voorschriften met betrekking tot het opslaan en het bereiden van voedsel. De overige overtredingen betroffen onder meer het niet aanwezig zijn van de leidinggevende, het niet kunnen tonen van de verplichte vergunningen en het illegaal uitbreiden van een terras. In één bezochte inrichting werd zwakalcoholische en sterke drank verkocht, terwijl de exploitant niet in het bezit was van de verplichte drankvergunning. Gemeentebelastingen Rotterdam constateerde bij twee inrichtingen achterstallige betalingen waarop werd gesommeerd en heeft bij één inrichting geconstateerd dat een deel van het terras niet belast werd. DCMR heeft in drie inrichtingen geconstateerd dat de brandblussers niet gekeurd waren.

Dat dergelijke acties nog steeds nodig zijn blijkt wel uit het feit dat bij alle gecontroleerde exploitanten iets niet in orde was en de naleving van wettelijke voorschriften nog te wensen over laat.