Gemeente Geldermalsen

Geldermalsen - werkzaamheden riool Lange Akker

9 juni 2009 - In de week van 9 juni is gestart met het vervangen van de riolering in een deel van de Lange Akker en Oranje Nassaustraat. Eind 2008 is het riool in de Lange Akker ingestort en de weg verzakt. Uit verder onderzoek is gebleken dat een groter deel van de riolering in deze omgeving in slechte staat is. Een klein deel was in zo'n slechte staat dat de weg op die plek is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In de week van 9 juni is gestart met het vervangen van de riolering in een deel van de Lange Akker en Oranje Nassaustraat.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

* Als eerste zal het gedeelte in de Oranje Nassaustraat van de sportvelden naar de Lange Akker worden aangepakt.
* Daarna zal de Lange Akker tussen de Oranje Nassau-straat en de Emmalaan volgen.

De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de bestrating van de rijbaan en op sommige plaatsen ook het trottoir. Daarna wordt het oude riool opgegraven en een nieuwe rioolbuis aangebracht. Vervolgens wordt het gat weer aangevuld en de bestrating weer aangebracht.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt ook de staat van de huisaansluitingen bekeken en als dat nodig is, worden deze ook vervangen. Dat betekent dat er op een aantal plaatsen ook een sleuf wordt gegraven van het hoofdriool in de straat naar de grens van de voortuin en een nieuwe buis aangebracht. De leidingen in de voortuinen worden niet aangepast in dit project. Daarvoor is de eigenaar van de woning verantwoordelijk.

Uiteraard wordt geprobeerd overlast voor de woonomgeving zoveel mogelijk te voorkomen.
Naar verwachting worden werkzaamheden voor de school- en bouwvakantie afgerond.

---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258