Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen brandstichting

Wijchen, 09-06-2009 o Woensdag- 20 op donderdagnacht 21 mei (hemelvaartsdag) werd rond 2 uur een auto in brand gestoken aan de Elsland 17e straat in Wijchen. De politie zoekt 4 fietsers die vlak daarvoor de dader gezien en kort gesproken hebben. Deze datum is een correctie op de eerdere publicatie.

Die woensdagnacht kwam de dader op zijn rammelende fiets naar de 17e straat Elsland. De straat ligt in de buurt van het crossveldje tussen de wijken Elsland en de Geer. In de straat gooide de dader zijn fiets tegen een stalen doorgang en liep naar de bewuste auto.

Op dat moment kwamen 4 onbekend gebleven fietsers voorbij de 17e straat, vanuit de 15e straat Elsland. De dader waarschuwde de fietsers uit te kijken voor zijn fiets, zodat ze niet hun nek zouden breken. Hierop bedankte een van de fietsers en reed men verder. De dader stak daarna de auto in brand. Door de autobezitter is aangifte gedaan bij de politie.

Getuigen spreken
In verband met het onderzoek naar deze brandstichting wil politieteam Wijchen graag in contact komen met specifiek deze fietsers.

Hebt u informatie over deze zaak? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844.
U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)

Laatst gewijzigd 09-06-2009 13:33 | © Regio Gelderland-Zuid |