Gemeente Moerdijk


09-06-2009: Bodemsanering Klundert

BODEMSANERING LOCATIE VOORMALIGE GASFABRIEK KLUNDERT

De provincie Noord-Brabant heeft onlangs goedkeuring verleend aan het saneringsplan voor de bodem op de locatie van de voormalige gasfabriek in Klundert. Hiervoor wordt nu de wettelijke procedure in het kader van de Wet Bodembescherming gestart. In dit kader liggen het saneringsplan en de ontwerpbeschikking vanaf 5 juni gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis in Zevenbergen en in de Bibliotheek in Klundert.

De gemeente Moerdijk is op dit moment bezig met de nadere technische voorbereiding. De start van de uitvoering staat gepland voor november 2009 en de totale saneringsoperatie duurt tot en met april 2010. Het verleggen van het diepriool, waarmee Klundert aangesloten zit op het rioolgemaal, wordt tegelijkertijd vervangen. Het is de bedoeling om de bewoners in de directe omgeving nog voor de zomer middels een informatiebijeenkomst van de voortgang en de aanpak op de hoogte te stellen.

Met de bodemsanering komt een einde aan het decennia lang braak liggen van het terrein aan de Schansweg in Klundert. Tevens wordt hiermee de weg vrijgemaakt voor de toekomstige herontwikkeling van het totale gebied. Naar de concrete invulling van dit gebied wordt momenteel nog onderzoek verricht.