Gemeente Sneek


haven van sneek

Meer overnachtingen in haven van Sneek

Het aantal boten dat voor een overnachting in de haven van Sneek lag is in de maanden april en mei van dit jaar in vergelijk met dezelfde periode van vorig jaar flink gestegen. In totaal zijn er de afgelopen maanden 1137 overnachtingen meer geregistreerd. Dat is een toename van 37 procent.

In april vorig jaar lagen er 816 boten voor een overnachting in de haven. Dit jaar bleef de teller steken op 1372 overnachtingen. In mei van vorig jaar waren dat er nog 2161, terwijl er dit jaar 2740 zijn geteld. Het gaat dan om zowel de recreatievaart als de passagiers- en chartervaart. Het merendeel van de overnachtingen komt overigens voor rekening van de recreatievaart ofwel de particuliere botenbezitters.

De reden van de opmerkelijke stijging is niet helemaal duidelijk. Het mooie weer in de eerste twee maanden van het vaarseizoen zou van invloed geweest kunnen zijn. Daarnaast zou de huidige economische recessie mee kunnen spelen, waardoor men eerder kiest voor vakantie in eigen land in plaats van in het buitenland.