Gemeente Den Haag

Ruime mogelijkheden in Zuidwest voor starters op de woningmarkt

Voor het kopen van een betaalbaar huis kunnen starters op de woningmarkt volop terecht in het Haagse Zuidwest. In de wijk van de vermaarde stedenbouwer Dudok komen dankzij één van Nederlands grootste herstructureringsoperatie duizenden gerenoveerde en nieuwe woningen beschikbaar.

Het gaat daarbij overwegend om woningen in het koopsegment waarvoor met Nationale Hypotheek Garantie en dus met een veilige en voordelige lening gekocht kan worden. Samen met de corporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia brengt de gemeente Den Haag deze kans extra onder de aandacht met de campagne Leef Ruim.

Sinds 2001 zijn de gemeente, Vestia, Haag Wonen en Staedion in Zuidwest bezig met een van de grootste herstructureringsoperaties van Nederland. Duizenden woningen worden gerenoveerd en op tal van plekken verrijst nieuwbouw. Verouderde portiekwoningen maken, behalve voor moderne appartementen, ook plaats voor veel eengezinswoningen. Het gaat daarbij grotendeels om woningen tot 200.000 VON, een koopprijs waarmee ze voor veel starters op de koopmarkt betaalbaar zijn. Bij de grootschalige herstructurering van Zuidwest blijft het bijzondere stedenbouwkundige plan van Dudok, gebaseerd op licht, lucht en ruimte, behouden.

Voorzieningen
Daarnaast investeren de partners in tal van nieuwe en opgeknapte voorzieningen op het gebied van sport, cultuur en gezondheid. Zo krijgt de wijk een vooraanstaand sportcentrum in het Zuiderpark, komt er een centrum voor kunst en cultuur, Het Koorenhuis, krijgen jongeren een Urban Centre en wordt het Haga Ziekenhuis uitgebreid met een gezondheidsboulevard met onder andere fitness en sauna.

Leef Ruim
De Leef Ruim-campagne richt zich op de betaalbaarheid en de gunstige ligging van de nieuwbouwwoningen in Den Haag Zuidwest. Zo benadrukt de campagne dat het strand van Kijkduin, de Uithof, de stad en het Zuiderpark zeer eenvoudig en snel te bereiken zijn. De campagne bestaat ondermeer uit radiocommercials en internetfilmpjes, die komende maanden bijvoorbeeld te zien zullen zijn op www.uitzendinggemist.nl en www.rtlgemist.nl. Ook rijdt er een promotieteam met een Leef Ruim-bakfiets door Den Haag.

Voor meer informatie zie ook www.leefruim.nl