Gemeente Heemskerk


dinsdag, 09 juni 2009

Breuk in afvalwatertransportleiding Communicatieweg

In de loop van maandagmiddag 8 juni constateerde Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een breuk in de afvalwatertransportleiding vanuit de Zaanstreek bij het 'golfterrein in aanleg' aan de Communicatieweg in de gemeente Heemskerk. Vannacht is de persleiding blootgelegd, nu kan worden gewerkt aan het herstel. Naar de oorzaak wordt nog verder gezocht.

Het is nog niet zeker of de leiding alleen op deze plek is beschadigd. Daarom wordt de leiding morgen, woensdag 10 juni, met een camera geïnspecteerd. Tegelijkertijd wordt de komende dagen een noodleiding van 400 meter aangelegd. Totdat de noodleiding in bedrijf kan worden genomen, wordt het afvalwater nog omgeleid naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Westpoort in Amsterdam van collega waterschap Waternet. Zodra de noodleiding in gebruik kan worden genomen gaat het afvalwater weer naar de rioolwaterzuivering in Beverwijk. In de komende weken, afhankelijk van de constateringen met de camera, wordt de persleiding definitief hersteld.

De sloot in de omgeving van de breuk is afgezet waardoor het laatste beetje afvalwater zich niet verder kan verspreiden. Dit water wordt verwijderd door tankwagens en afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Beverwijk. Om dit veilig te kunnen doen is één rijbaan van de Communicatieweg in Heemskerk gedeeltelijk afgesloten.

Hoogheemraadschap


---