Ingezonden persbericht

9 juni 2009

Tirion Uitgevers niet langer verder als zelfstandige uitgeverij

Tirion Uitgevers, onderdeel van NDC|VBK de uitgevers, zal per 1 januari 2010 niet langer verdergaan als zelfstandige uitgeverij. De non-fictie fondsen van Tirion worden ondergebracht bij andere uitgeverijen van NDC|VBK. De fondsen sport, hobby en natuur worden onderdeel van Uitgeverij de Fontein (Baarn) en algemeen en culinair van Kosmos Uitgevers (Utrecht).
Hiertoe is besloten vanwege de achterblijvende omzet van Tirion Uitgevers. Een reorganisatie vorig jaar bood geen uitzicht op de noodzakelijke verbetering om de continuïteit als zelfstandige uitgeverij te kunnen waarborgen. De informatieve non-fictie uitgeverijen kampen met een markt die onder grote druk staat. De fondsen zelf bieden perspectief: alle hebben een goed marktprofiel en behoren binnen hun specialisatie tot de top drie in Nederland.

Om deze positie te behouden en verder uit te bouwen worden ze geïntegreerd in De Fontein en Kosmos. Op die manier profiteren ze van de reeds bestaande ondersteuning en expertise binnen de uitgeverijen. Toine Akveld, directeur van De Fontein: "Met auteurs als Gordon Ramsay, Martin Gaus, Richard Krajicek, John van den Heuvel en Daphne Deckers hebben de Tirion-fondsen heel wat parels in huis. We zijn blij dat we alle fondsen behouden door ze te herplaatsen bij andere uitgeverijen. Binnen zo'n nieuwe omgeving kunnen ze zich nog verder ontwikkelen."

De herplaatsing heeft gevolgen voor de werkgelegenheid van ca. 10 medewerkers. De meeste medewerkers zullen met de fondsen meeverhuizen. Toine Akveld, directeur van De Fontein, zal samen met Genevieve Waldman de integratie van de Tirion-fondsen begeleiden. Genevieve Waldman treedt per 1 juli as. in dienst bij De Fontein als opvolger van Toine Akveld, die per 1 januari 2009 afscheid neemt.

NDC|VBK de uitgevers is een toonaangevende uitgeverij in het Nederlandse taalgebied. Zij onderneemt op het raakvlak van informatie, cultuur en commercie met gedrukte en elektronische (massa)media. Haar uitgaven komen tot stand op basis van onafhankelijke redactie.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht