Ingezonden persbericht

Cordys breidt managementteam uit met voormalig GE-manager Per Jonsson

Nieuwe Senior Vice-President en Managing Director Europe beschikt over twintig jaar industrie-ervaring

Putten, 9 juni 2009 - Cordys benoemt Per Jonsson tot Senior Vice-President en Managing Director Europe. Jonsson heeft twintig jaar ervaring in verschillende sectoren. Hij werkte onder andere bij General Electrics (GE) als General Manager van de divisies Healthcare, Financial Services en Energy. De laatste functie die hij bekleedde, was die van CEO bij twee beursgenoteerde ondernemingen in Groot-Brittannië.

"Ik verheug me erop mijn Six Sigma Black Belt-ervaring in te zetten om de bedrijfsprocessen van Cordys-klanten te optimaliseren", zegt Per Jonsson.

Mark De Simone, Chief Sales en Business Developer Officer van Cordys: "Per Jonsson versterkt Cordys met een flinke dosis zakelijke scherpzinnigheid en ruime ervaring in business development en het succesvol afronden van verkoopactiviteiten. Daarnaast beschikt hij over veel expertise in het herstructureren van bedrijven en heeft hij directe toegang tot wereldwijde netwerken."

Jonsson is een Zweed. Hij werkte echter veel in Duitsland, onder andere als General Manager van GE. Jonsson heeft eveneens functies bekleed in Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Jonsson behaalde een Master in Business Administration aan INSEAD in Frankrijk.

"Jonsson is uiterst ervaren in business development op het gebied van zowel organische groei als acquisities, strategische verkopen aan grote en complexe accounts en herstructurering. Met deze vaardigheden vormt hij een aanzienlijke versterking voor onze Europese activiteiten", vervolgt De Simone. "Als de nieuwe Senior Vice-President en Managing Director van Cordys Europe gaat Jonsson het partnergebaseerde go-to-market-model voor de klanten van Cordys en zijn partners verder verbeteren."

###
Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het innoveren van bedrijfsprocessen en voor zakelijke Cloud-toepassingen. Het toonaangevende Cordys Business Operations Platform biedt closed-loop Business Process Management (BPM), Business Activity Monitoring en SaaS Deployment Frameworks voor het inrichten van een innovatieve Platform as a Service-oplossing (PaaS). Tevens bevat het een open en geïntegreerde set van tools en technologieën, zoals een Composite Application Framework, een Master Data Management en een SOA Grid. Het Cordys-platform met zijn vooruitstrevende Cloud-technologie stelt organisaties in staat om veel sneller te veranderen, waardoor de innovatie van hun bedrijfsvoering fundamenteel verbeterd kan worden ten gunste van een klantgerichte strategie. Global 2000-bedrijven hebben gekozen voor Cordys om belangrijke verbeteringen door te voeren in het functioneren van hun organisatie, zoals het verhogen van de productiviteit, het sneller op de markt brengen van nieuwe producten, het vergroten van de veiligheid of het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in Duitsland, Noord-Amerika, Engeland, China, India en Israël.

Noot voor de redactie,