Ingezonden persbericht



- PERSOPROEP -

Hans Klok jureert Hollands goocheltalentMagisch 50-jarig jubileumfeestje voor Toverrijst

Wormer, 28 mei 2009 - Bij Lassie, rijstleider van Nederland, hebben ze iets te vieren. Hun Toverrijst bestaat namelijk 50 jaar. In dit kader biedt Lassie de kans aan 50 goochelaars uit heel het land om op 9 juni hun kunsten te vertonen aan niemand minder dan Hans Klok. De magische dag is volgepland met festiviteiten, waarbij Hans Klok zelf ook een show weggeeft. De bekende illusionist presenteert namelijk een nog nooit eerder door hem vertoonde truc aan alle aanwezigen.Toveren met rijstIedereen kan zich opgeven voor het event: van goochelaar in de dop tot ervaren amateur, van jong tot oud. Zelfs ontdekt worden behoort tot de mogelijkheden, want de bekende illusionist Hans Klok gaat namelijk alle 50 trucs langs en kiest de allerbeste uit. Deze geluksvogel wordt beloond met een eervolle Toverbokaal, ongetwijfeld waardevol advies van Hans Klok en natuurlijk eeuwige roem vanuit Lassie. Waaraan moet de truc voldoen? - De truc zelf mag een bestaande of zelf verzonnen truc zijn. Het mag groot, het mag klein. Met of zonder assistent of attributen. - De goochelaars krijgen een tafel van 2 meter breed tot hun beschikking, hierop moet de truc plaatsvinden. - De enige voorwaarde is dat er op de een of andere manier een Lassie Toverrijstkorrel of pak wordt verwerkt in de truc. - De trucs worden beoordeeld op uitvoering, originaliteit en presentatie.

In het midden van de sliert van 50 goochelaars staat het podium met onze eregast Hans Klok. De meester zelf kookt hier de ultieme truc voor, nooit eerder in de buitenlucht vertoond. Op dit zelfde podium mag de winnaar zijn truc nogmaals tonen aan het publiek. Hans Klok eet hapje mee Bij het event is zowel publiek als pers aanwezig en bovendien komt de burgemeester van Wormerland een kijkje nemen. Het programma bestaat uit de volgende festiviteiten: 11.00: Simultaan optreden van de 50 goochelaars 11.50: Show van Hans Klok 12.00: Toverrijst lunch 12.30: Stemmentelling en jurering 12.45: Prijsuitreiking door Hans Klok o.l.v. Quintis 13.00: Burgemeester onthult nieuwe straatnaam voor Aanlegstraat 13.15: Mogelijkheid tot rondleiding in fabriek en bezoeken speciaal opgezette tentoonstelling Het evenement vindt plaats op 9 juni aan de Aanlegstraat 1 bij de Lassiefabriek in Wormer.

Opgeven voor het eventWe zijn op zoek naar allerlei soorten goochelaars of illusionisten. Deelname is geheel kosteloos. Opgeven kan via ineke@there.nl. Hierbij ontvangen we graag een korte uitleg van de truc, naam en telefoonnummer. En ook met hoeveel mensen je wilt komen. In geval van meer dan 50 aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt. Datum: dinsdag 9 juni 2009 Adres: Aanlegstraat 1 (terrein van Lassiefabriek) Plaats: Wormer Tijd: circa 11.00 uur - 13.00 uur Rsvp: ineke@there.nl of via 020 - 5 721 721 - EINDE PERSOPROEP -