Ingezonden persbericht


Waterlijnschippers in het museumcafé

woensdag 10 juni 2009

PERSBERICHT

Waterlijnschippers bezoeken het Mondriaanhuis

Woensdag 10 juni 2009

Waterlijnschippers bezoeken het Mondriaanhuis

Op uitnodiging van het Mondriaanhuis kregen gisteren dinsdag 9 juni in totaal 24 schippers van de Waterlijn een rondleiding aangeboden door het Mondriaanhuis. Het bezoek was een groot succes, de schippers waren verrast door de veranderingen die het museum in de laatste jaren heeft ondergaan: De Schatkamer met echte vroege Mondriaans, het Parijse Atelier in wording, en natuurlijk niet te vergeten de interne nieuwe routing waardoor het dwalen door de zalen een waar genot is geworden.

Voor de schippers is het belangrijk te weten wat er te zien is binnen het museum. Zij varen dagelijks over de Kortegracht langs het museum en vertellen tijdens de vaart over Mondriaan, zijn geboortehuis en wat het huidige museum in petto heeft voor haar bezoekers. Dat Mondriaan vorige week is uitgeroepen tot Grootste Amersfoorter aller tijden is voor hen een belangrijke aanvulling.

De rondleiding begon met koffie en appeltaart, waarbij Gerard de Kleijn hen inlichtte over de condities van het gebouw, de verbeteringen, aanvullingen en plannen voor de toekomst. Na de rondleiding gaf de heer Han Gerlings, oprichter van de Waterlijn, aan alle aanwezigen zijn visie mee over Mondriaan als Sterk Merk voor de stad Amersfoort. Met de uitbreidingen die de stad ondergaat zou een routeverbinding tussen het Piet Mondriaanplein aan de noordzijde van het station naar het Mondriaanhuis een mooie tastbare lijn zijn voor bezoekers van de stad.

Met de start van het nieuwe vaarseizoen zijn De Waterlijn en het Mondriaanhuis een overeenkomst aangegaan. Op vertoon van het kaartje krijgen klanten van de Waterlijn ¤1 korting op een bezoek aan het Mondriaanhuis en bezoekers van het Mondriaanhuis krijgen ¤1 korting op een kaartje van de Waterlijn. Een mooie overeenkomst waar iedereen in dit zomerseizoen gebruik van kan maken zolang de schippers door de grachten varen. Het vaarseizoen loopt door tot en met 31 oktober. Zie voor uitgebreide informatie over de Waterlijn en het Mondriaanhuis: www.amersfoort-rondvaarten.nl en www.mondriaanhuis.nl

/////// einde bericht ///////