Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jazz on the Roof met Margriet Sjoerdsma

Op dinsdag 9 juni is zangeres Margriet Sjoerdsma te gast tijdens Jazz on the Roof in SCHUNCK-Glaspaleis te Heerlen. Sjoerdsma is samen met haar band vanaf 21.00 uur te beluisteren op het dak van SCHUNCK-Glaspaleis, in de gezellige sfeer van restaurant 5.0. Kaarten voor dit concert kosten ¤ 7,50 en zijn te reserveren via SCHUNCK-Glaspaleis (045-5772200).

Zangeres Margriet Sjoerdsma (1983) timmert stevig aan de weg. Na het verschijnen van haar debuut cd 'With The Whisper Of A Morning', ligt haar 2e cd 'Bloom' inmiddels ook de winkels. 'Bloom'; een subtiele verwijzing naar Margriet. Op 'Bloom' bewijst ze dat er in geslaagd is als vocaliste en songwriter een groei door te maken. Een fraai vervolg derhalve op het in 2006 zeer goed ontvangen 'With The Whisper Of A Morning'.

Margriet begon op 16-jarige leeftijd met zingen aan de vooropleiding van het Maastrichts Conservatorium naast haar 6 gymnasium in Sittard. Na het behalen van een finaleplaats in het Prinses Christina Concours in 2002 werkt vocaliste Margriet Sjoerdsma een aantal jaren intensief met pianist/componist Dimitar Bodurov samen. In juni 2006 studeert ze af aan het Rotterdams Conservatorium. In oktober 2006 wordt Sjoerdsma uitgenodigd om te participeren aan de semifinale van de Brussels International Young Jazz Singers Competition met in de jury onder andere Sheila Jordan en David Linx. In juni 2006 komt haar eerste CD uit: 'With the whisper of a morning.' Deze komt uit bij het label Pink Records, die de distributie en de promotie ervan in de Benelux verzorgt. De CD bestaat uit origineel gearrangeerde jazzstandards, popsongs voorzien van een nieuw jasje, en eigen composities. 'With the whisper of a morning' werd goed ontvangen (lovende recensies in oa. Jazzism, Twentsche Courant, Planet Internet, Jazzflits, Financieel Dagblad en Heaven). Hieruit rolden verschillende optredens, waaronder het Tros Muziekcafe (januari 2007), Jazz in Duketown (mei 2007) Seabottom Jazzfestival (juni 2007) en in juli 2007 debuteerde Sjoerdsma als hoogtepunt met veel succes op het North Sea Jazz Festival 2007.

www.schunckglaspaleis.nl
www.jazzontheroof.nl

//////////////////