Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
Zaken dinsdag 9 juni

* Leeuwarden: Voetbalrellen

* Amsterdam: Overval ING bank

* Gorinchem: Gewapende overval Gamma

* Amsterdam: Gewelddadige dood

* Middelburg: Overval tankstation

* Sneek: Skimmen van bankpas

* Volendam: Diefstal ring

* Utrecht: Verdwijning Serkan Sonmez

* Resultaten uitzending 2 juni en opgeloste zaken

Amsterdam: Overval ING bank
Zaterdagmiddag 11 april plegen twee mannen een gewapende overval op de ING bank aan de IJburglaan in Amsterdam (stadsdeel Zeeburg). De overvallers gaan er met de buit vandoor, mogelijk in een lichtkleurige kleine personenauto.

Gorinchem: Gewapende overval Gamma
Maandagavond 2 maart wordt in Gorinchem de Gamma aan de Spijksedijk overvallen. De dader gaat er, zonder buit, vandoor als hij betrapt wordt. Bewakingscamera's filmen de man al vanaf 18.30 uur als hij voor het eerst binnenkomt.

Middelburg: Overval tankstation
Zaterdagmiddag 7 februari overvallen twee mannen het Esso tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg. De daders, waarvan één een groot vleesmes bij zich heeft, komen al rond 16.15 uur aanlopen en wachten naast het tankstation een rustig moment af om hun slag te slaan.

Utrecht: Verdwijning Serkan Sonmez
De 29-jarige Serkan Sonmez uit Almere wordt vermist. Woensdag 8 april is hij voor het laatst gezien bij zijn vriendin in Winschoten. Daarna vertrekt Serkan in zijn blauwe Daewoo naar Utrecht. Vermoedelijk heeft hij daar een afspraak bij autobedrijf Relax. In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 april woedt er een forse brand bij dit autobedrijf. De technische recherche ontdekt al gauw dat de brand is aangestoken, maar legt dan nog niet de link met de verdwijning van Serkan Sonmez. Dat gebeurt wel nadat zijn bezorgde familie vrijdag 10 april aangifte doet van zijn verdwijning.

Overige zaken
Leeuwarden: Voetbalrellen
Woensdag 3 juni braken na afloop van de wedstrijd Cambuur Leeuwarden - Roda JC rellen uit in en rond het stadion in Leeuwarden. Ruim 600 relschoppers richtten vernielingen aan en gooiden stenen, tegels en hekken naar de politie. Meer dan 20 politiemensen raakten hierbij gewond.

Amsterdam: Gewelddadige dood
In het onderzoek naar de gewelddadige dood van de schoolpleinwacht in Amsterdam-Zuid op dinsdag 24 maart, zoekt de politie nog getuigen. Gebleken is dat rond 12.30 uur, het moment dat het slachtoffer werd doodgestoken, een mogelijk zeer belangrijke getuige in de omgeving van de Montessorischool in de W.Witsestraat aanwezig was.

Sneek: Skimmen van bankpas
Woensdagmiddag 6 mei wordt in de Bruna in Sneek de portemonnee (met daarin o.a. een bankpas) van een vrouw gestolen. De volgende dag blijken er met de bankpas diverse betalingen te zijn gedaan in Wageningen, Ede, Amersfoort, Amstelveen en Enschede.

Volendam: Diefstal ring
Zaterdagmiddag 14 mei ontvreemdt een man uit de vitrine in juwelierszaak Biesterveld aan de Haven in Volendam een ring waarvan de waarde vele duizenden euro's bedraagt. Op videobeelden is te zien dat de man meerdere vitrines bekijkt voordat hij de kostbare ring wegneemt en er vandoor gaat.