Gemeente Assen


Kleine plus voor gemeente in 2008

Assen, 9 juni 2009

De gemeente heeft 2008 afgesloten met een positief resultaat van zo'n 70.000 euro. Een aantal uitgaven die voor 2008 gepland stonden wil het college doorschuiven naar 2009. Dit blijkt uit het jaarverslag dat het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

In het jaarverslag legt het college verantwoording af over de financiële resultaten en de uitvoering van het bestuursprogramma in 2008. In het oog springen onder andere het bevaarbaar maken van de Vaart en de verbetering van de bereikbaarheid via tweede hoofdontsluiting Kloosterveen, de verdubbelde Europaweg west en wegvak Peelo. Met het goedkeuren van het ontwerp voor het Cultureel Kwartier is een concrete stap gezet naar het realiseren van het nieuwe theater.

In de wijken is het gebiedsgericht werken gestart in vier buurten. Verder is flink geïnvesteerd in het onderhoud van groen. De bouw van Kloosterveste en Mfa Baggelhuizen zijn gestart. Het recreatiegebied Baggelhuizen heeft een facelift gekregen.

Naast de reguliere evenementen als TT en Superbike was voor Assen het Chinajaar een trekker van formaat. Ruim 350.000 mensen bezochten de stad en gaven gezamenlijk zo'n 11 miljoen euro uit.

Met 'Meedoen mogelijk maken' heeft het college concreet handen en voeten gegeven aan het minimabeleid. Met het beleid wil het college ervoor zorgen dat iedereen in Assen mee kan doen aan culturele en sportactiviteiten.

Naar aanleiding van het klanttevredenheidsonderzoek onder Wmo-klanten worden nu meer huisbezoeken afgelegd. Bij de uitvoering van de Wmo is geld overgebleven. Het gaat in totaal om een bedrag van 2,6 miljoen euro. Het college wil dit geld voor het grootste deel reserveren voor toekomstige uitgaven voor de Wmo. Sommige budgetten zijn in 2008 voor meerdere jaren beschikbaar gesteld. Daarom schuift het college deze door naar 2009. Het gaat om een bedrag van een kleine drie miljoen euro.