Gemeente Soest

.

Organisaties en bestuurders tekenen samen voor nieuwe toekomst Soesterberg

09 juni

Zo'n 25 vertegenwoordigers van organisaties en instanties in Soesterberg hebben vandaag symbolisch hun handtekening gezet onder een nieuwe toekomst voor Soesterberg.

Dat deden zij samen met gedeputeerde De Jong van de provincie Utrecht en wethouder Middelkoop van de gemeente Soest, die vlak daarna de bestuurlijke overeenkomst Masterplan Soesterberg ondertekenden.

De bestuurlijke overeenkomst vormt de komende jaren de basis voor de samenwerking tussen de gemeente Soest en de provincie Utrecht in de uitvoering van het Masterplan Soesterberg. Een gezamenlijke projectorganisatie gaat zorgdragen voor de uitvoering.

Het Masterplan Soesterberg is gemaakt door de gemeente Soest en de provincie Utrecht, met inbreng van diverse organisaties, instanties en bewoners uit Soesterberg. Vertegenwoordigers van hen waren aanwezig bij de ondertekening van de bestuurlijke overeenkomst.

Omdat de ontwikkeling van het dorp niet kan zonder de inzet van het dorp zelf, nodigden gedeputeerde De Jong en wethouder Middelkoop de aanwezigen uit om ook hun handtekening te zetten onder een nieuwe toekomst voor Soesterberg. Om de toekomstige samenwerking te bekrachtigen, konden de vertegenwoordigers van de diverse instanties vervolgens tijdens een informele lunch nader met elkaar kennismaken.

Masterplan Soesterberg

In het Masterplan zijn de grote lijnen voor de ontwikkeling van Soesterberg de komende 20 jaar vastgelegd. Uitvoering van het plan gebeurt stapsgewijs, te beginnen met de herinrichting van de Amersfoortsestraat.

Deze provinciale weg snijdt nu het dorp Soesterberg doormidden en door de weg verdiept aan te leggen, wordt die barrièrewerking opgeheven. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de weg binnen een jaar van start gaan.

Andere belangrijke onderdelen van het Masterplan Soesterberg zijn onder andere een goede aansluiting bij de ontwikkelingen op de voormalige vliegbasis Soesterberg, een vernieuwd dorpshart met een gevarieerd winkel- en horeca-aanbod, betere maatschappelijk voorzieningen en een gevarieerd woningaanbod. Om dat te kunnen realiseren gaat het plan uit van uitbreiding van de wijken Soesterberg Noord en Apollo.