Openbaar Ministerie



Goudse verdachte van vermissing Zweed langer vast

8 juni 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

Een 19-jarige man uit Gouda die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de vermissing van een Zweedse Hagenaar is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De rechter-commissaris besloot dat de man nog veertien dagen langer vast blijft zitten.

De Gouwenaar werd op 15 mei dit jaar aangehouden in het Duitse Stuttgart. Beide mannen waren met elkaar op vakantie geweest in Frankrijk, maar de verdachte keerde alleen terug van deze reis.

De verdachte is op vrijdag 5 juni overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten, die hem vervolgens hebben aangehouden. Sindsdien is het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de Gouwenaar bij de moord op de Zweedse Hagenaar in volle gang.

De politie Haaglanden en het OM Den Haag onderzoeken nog altijd wat er met de Zweedse man is gebeurd. Op 25 mei werd in Frankrijk het lichaam gevonden van een nog onbekende man. Er zijn sterke aanwijzingen dat het inderdaad om de Zweedse man gaat. Dna-onderzoek moet hierover uitsluitsel brengen. Het dna-onderzoek kost meer tijd dan was verwacht.