NOVA

09-06-2009
Geen homoseksuelen op een christelijke school?
Mag een christelijke school een leraar ontslaan van wie bekend is dat hij homoseksueel is? De Raad van State, het hoogste rechterlijke adviesorgaan van de regering, lijkt in een nog geheim advies te kiezen voor de wens van christelijke scholen: ook gedragingen buiten het werk, in de privésfeer, mogen reden zijn tot ontslag als ze botsen met de grondslag van de school.

In de studio een gesprek met Johan Quist (RefoAnders) en Boris van der Ham (D66). Lees meer...

Snijden tegen de pijn
Met meisjes - vooral meisjes - die psychische pijn bestrijden door hun lichaam te beschadigen weet de psychiatrie niet goed raad.

Deze week gaat in het museum van de psychiatrie, het Dolhuys, een expositie van start over zelfbeschadiging. De tentoonstelling gaat daarna naar minstens tien verschillende psychiatrische instellingen. Aansluitend worden hulpverleners getraind door ervarings-deskundigen. Lees meer...

Zestig jaar Slochteren
Met 900 vierkante kilometer is het reservoir bij Slochteren het grootste gasveld ter wereld. Dit gasveld is precies een halve eeuw geleden ontdekt en heeft sindsdien de Nederlandse schatkist 160 miljard euro opgeleverd. En dat is voor koningin Beatrix reden om volgende week dinsdag een monument te onthullen bij de plek waar het allemaal begon. NOVA gaat vast kijken en spreekt met de betrokkenen van toen.

Presentatie: Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)
'Dronken rechters opgestapt'
Versnippering op rechts in België
Rotterdamse wethouder Geluk stapt op
Christelijke scholen mogen homoseksuele leerkrachten weren. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl