Landelijke Buitenspeeldag geeft kinderen ruimte om te spelen

08/06/2009 11:00

VNG

Aanstaande woensdag, 10 juni, gaan kinderen in heel Nederland lekker buitenspelen. In meer dan 50 gemeenten, verspreid over heel Nederland, worden dan allerlei activiteiten georganiseerd: van hutten bouwen tot waterspelletjes in het zwembad. Gemeenten, ouderorganisaties, buurtorganisaties en sport- en spelverenigingen hebben de handen ineen geslagen om er voor de kinderen een actieve middag van te maken.

De landelijke kick-off vindt plaats in Almere, waar Annemarie Jorritsma het startsein geeft aan bestuurders tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De Supertruck van Nickelodeon reist die middag af naar de Playground in Almere, waar wethouder Arno Visser samen met de kinderen de Landelijke Buitenspeeldag opent.

Ook op andere plekken in Nederland kan volop worden gespeeld. Enkele voorbeelden:


- In Leeuwarden worden in de wijk Camminghaburen sport- en spelactiviteiten georganiseerd op het schoolplein van OBS de Wielen.


- In Haarlemmermeer gaan kinderen hutten bouwen.


- Petten organiseert spelletjes op het strand.


- In Kerkrade worden op vier verschillende plaatsen straten en pleinen in de nabijheid van basisscholen afgezet.


- In Barendrecht is het plein voor het gemeentehuis omgetoverd tot een speelparadijs.


- En in de gemeente Zeist vormt het zwembad de locatie voor allerlei activiteiten in en om het water.

De Landelijke Buitenspeeldag is een initiatief van kindertelevisiezender Nickelodeon en de VNG. Daarbij wordt samengewerkt met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland. Met dit initiatief willen de partijen landelijk aandacht organiseren voor (het belang en de mogelijkheid tot) buitenspelen. Veilig Verkeer Nederland versterkt het initiatief door op dezelfde dag de Nationale Straatspeeldag te organiseren.

Wilt u weten waar bij u in de buurt activiteiten zijn, kijk dan op www.buitenspeeldag.nl. Klik op de button 'Leuk! Waar?' om te zien waar bij u in de buurt de Landelijke Buitenspeeldag plaatsvindt.

Den Haag, 8 juni 2009








Vereniging Nederlandse Gemeenten