Gemeente Sneek


vergunning rond het boschplein

Alleen parkeren met vergunning rond het Boschplein

In de straten rond het Boschplein in Sneek mag vanaf deze week alleen nog met een geldige parkeervergunning worden geparkeerd. Het hele gebied wordt dan bestempeld als parkeerzone, van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.

In enkele delen van het gebied, de zogenaamde blauwe zones, mag nog wel zonder parkeervergunning worden geparkeerd, maar dan is een parkeerschijf vereist. Bezoekers van bedrijven of instellingen in de omgeving van het Boschplein hebben vanaf ongeveer 10 juni een parkeerschijf nodig. Daarmee mag maximaal 1 uur in de blauwe zone worden geparkeerd.

De reden van deze ingrijpende parkeermaatregelen is de bouw van een moderne, ondergrondse parkeergarage onder het Boschplein. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Vanaf 17 augustus wordt het parkeerterrein geheel ontmanteld. Om te voorkomen dat automobilisten massaal hun voertuigen in de omliggende woonwijken parkeren heeft de gemeente Sneek besloten om in het gebied het parkeerbeleid aan te passen. Als alternatief voor het Boschplein is op Flexa-terrein aan de Oppenhuizerweg een tijdelijk, ruim, vervangend parkeerterrein aangelegd.