Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 10-06-2009

Jongen aangehouden wegens mishandeling
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmorgen een 19-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden aan de Sportlaan wegens mishandeling van een 47-jarige vrouw uit Hoogeveen. De jongen ging in een pand aan de Jonkheer de Jongestraat door het lint en had een medewerker geslagen. Bij het zien van de politie ging hij ervandoor. Kort daarna is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009017603)

Meiden aangehouden wegens winkeldiefstal
EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag drie meiden aangehouden aan het Mondriaanplein op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om meiden van 15 jaar, 16 en 19 jaar oud uit Emmen. De drie zouden kleding, bonbons en oorbellen hebben weggenomen uit meerdere winkels. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Tijdens het verhoor ontkende het 19-jarige meisje betrokken te zijn bij de diefstal. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. (BVH 2009017776)

Man aangehouden wegens niet handsfree bellen in de auto COEVORDEN Agenten hebben dinsdagmorgen een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan het Gregoryplein. De man viel op doordat hij tijdens het rijden niet handsfree aan het bellen was. Tevens bleek dat de bestuurder niet beschikte over een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009017638)

Man aangehouden wegens vernieling en bedreiging VALTHERMOND De politie heeft dinsdagavond een 38-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Rooilaan. De man zou ruiten van twee woningen aan de Wieke hebben vernield en twee vrouw hebben bedreigd. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Kort na de bedreiging en vernieling hebben agenten de verdachte aangehouden. Bij zijn aanhouding heeft de man zich hevig verzet, waardoor een deuk in de politieauto kwam. De man blies op het politiebureau 685 ugl. Van hem werd een bloedproef afgenomen, dit omdat hij ook wordt verdacht van het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de verdachte onwel werd op het politiebureau is hij voor controle naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (BVH 2009017793)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.