Dienstenbond CNV

Nieuws

10 juni 2009

Principeakkoord cao Veronica Uitgeverij

Onlangs heeft CNV Media een principeakkoord bereikt over de nieuwe cao bij Veronica Uitgeverij. De onderhandelingen hebben lang geduurd en verliepen soms moeizaam. Gezien de onzekerheden die het huidige economische klimaat met zich meebrengt is dat misschien ook niet verwonderlijk. Uiteindelijk is er nu toch een positief resultaat behaald.

De nieuwe cao heeft een looptijd van één jaar: van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2010. Afgesproken is dat de brutosalarissen per 1 januari 2009 met 2% stijgen. Daarnaast wordt er op 1 juli 2009 een eenmalige uitkering van 0.5% van het brutojaarsalaris uitgekeerd.

Verdere punten van belang zijn afspraken over `Flexibilisering van Arbeid' en `Internationale Solidariteit'. Gedurende de cao-periode zal onderzoek worden gedaan naar de wensen en mogelijkheden van vormen van flexibel werken binnen de organisatie. Wat internationale solidariteit betreft zal Veronica Uitgeverij de betrokkenheid bij Reporters Sans Frontières voortzetten. Waar mogelijk zal Veronica hun projecten faciliteren via Veronica Magazine.

Aan de definitieve tekst van het principe akkoord wordt nu nog gewerkt. Zodra deze beschikbaar is zal CNV Media haar leden raadplegen over het behaalde resultaat. Indien de leden zich positief uitspreken kan tot ondertekening worden overgegaan.

Samen sterk voor een nieuwe cao!
Iedereen profiteert van een goede cao. Hoe meer leden wij hebben hoe sterker wij staan. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op de achterzijde van deze info of op onze website: www.cnvdienstenbond.nl.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.