Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 10-06-2009

Politie houdt twee Rotterdammers aan voor overval Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval medio februari op een bedrijf aan de Steenbergseweg in Lepelstraat. Het gaat om twee Rotterdammers van 26 en 33 jaar.

Drie mannen drongen donderdagmiddag 19 februari het bedrijf binnen en bedreigden een 45-jarige man die samen met zijn ouders de zaak bestiert. Hij werd geslagen met een vuurwapen, waarna hij zich verzette en een gevecht ontstond. De overvallers verlieten het pand uiteindelijk zonder buit en de politie werd gealarmeerd. Het
slachtoffer moest met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis.

In het diepgravende onderzoek dat de politie instelde na het incident, leidde het spoor naar de verdachten. De zaak is ook behandeld in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De 33-jarige Rotterdammer werd vorige week woensdag aangehouden; hij is in bewaring gesteld. Zijn 26-jarige stadgenoot is dinsdag
gearresteerd. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Het onderzoek naar de identiteit en de verblijfplaats van de derde verdachte is in volle gang.

Politie houdt twee Bergenaren aan met 200 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur op de Wierlaan twee Bergenaren aangehouden wegens bezit van softdrugs. Agenten controleerden het tweetal in hun auto, nadat ze zich eerder verdacht gedroegen bij een tankstation aan de Rooseveltlaan. In de auto werd een zak met ruim 200 gram hennep gevonden. De mannen zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Roosendaler door het lint na twee bekeuringen voor verkeersfeiten

ROOSENDAAL: Een 21-jarige Roosendaler is woensdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden, nadat hij agenten beledigde. De automobilist kreeg op de Van Leeuwenhoeklaan een bekeuring, omdat hij zijn gordel niet droeg. Toen ook bleek dat de banden van zijn auto erg kaal waren, ontving de man nog een prent. Daarop ging hij door het lint en begon te schelden op de agenten. Nadat ze hem enkele malen gevraagd hadden zich rustig te houden, was de maat vol. Op het bureau kreeg de Roosendaler een transactievoorstel van 350 euro. Hij weigerde dat, zodat hij zich later voor de rechter mag verantwoorden.

Politie arresteert man na steekincident met collega

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag tegen 17.00 uur een 50-jarige man uit Zevenbergen in zijn woning aangehouden wegens poging doodslag. De man heeft een conflict met zijn werkgever. Toen hij vrijdagmiddag daarover sprak met een collega - een 35-jarige
Zevenberger - eiste hij dat de man zijn problemen zou oplossen. De 35-jarige man gaf echter aan niet bij het conflict betrokken te zijn en/of te worden. Daarop werd de verdachte boos, pakte een mes en probeerde het slachtoffer te steken. Hij kon dat afweren en hield enkele oppervlakkige snijwonden over aan het incident. De 50-jarige man is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 10-06-2009 12:01 | © Regio Midden en West Brabant |