Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Zorgen over kruisen Ride of the Roses met Living Statues
Publicatiedatum: 10-6-2009 13:18:24

ARNHEM - De politie Gelderland-Midden deelt de zorgen van de gemeente Arnhem rond het kruisen van het fietsevenement Ride of the Roses op 30 augustus met het evenement Living Statues (dat honderdduizenden mensen naar Arnhem zal trekken). Het voornemen om deze fietstocht door de gemeente te leiden, kan problemen opleveren op het gebied van de doorstroming van het verkeer.

In De Gelderlander wordt vanochtend verondersteld dat er in dit opzicht een verschil van mening bestaat tussen de gemeente Arnhem en de politie Gelderland-Midden. Dit is pertinent niet het geval. Op dit moment wordt overlegd met de organisatie van de Ride of the Roses over de route.

Scheiden van bezoekersstromen
Mocht de Ride of the Roses door een deel van Arnhem gaan, dan zal dat betekenen dat er wegen afgesloten moeten worden, hetgeen gevolgen heeft voor de doorstroming van het verkeer en het openbaar vervoer naar de binnenstad. Zeker als de doortocht zou gaan plaatsvinden op het moment dat het bezoekersaantal van Living Statues een hoogtepunt bereikt, zou dit kunnen leiden tot een verkeersinfarct. Een belangrijk uitgangspunt voor de politie is dat bezoekerstromen van evenementen zomin mogelijk kruisen en dat hulpdiensten indien nodig hun werk kunnen doen.

De politie Gelderland-Midden bereidt zich voor op 30 augustus en heeft in het verleden bewezen qua inzet adequaat te kunnen optreden op dagen waarop verschillende grote evenementen gelijktijdig plaatsvinden. Laat onverlet dat er bezorgdheid is op het moment dat twee grote evenementen elkaar gaan kruisen.

Gemeente Arnhem - Arthur Verstegen: 026-3774843 Politie Gelderland-Midden - Ronald van der Leeden: 026-3763053
---