Gemeente Hulst


Persbericht - 10.06.2009

Brandweer zoekt Hulsternaren!

Extra collegas, dat is wat de vrijwillige brandweer Hulst zoekt. De post in Hulst zit te krap in het jasje. Daarom wordt gezocht naar enthousiaste inwoners uit Hulst en omgeving, die een nieuwe uitdaging bij de Hulster brandweer aan willen gaan.

Om haar oproep kracht bij te zetten en om extra informatie over haar werk te kunnen geven, organiseert de brandweer op zondag 28 juni 2009 een grote brandweerhappening op de Grote Markt te Hulst. Vanaf 14.00 uur is er behoorlijk wat actie op het marktplein. Alles wordt gedemonstreerd; van de hoogwerker tot de snijbrander en van de chemiepakken tot de beademingsapparatuur. Verder zijn er sensatiestands, een uitgebreide voertuigshow en is er een demonstratiecontainer van de brandweer Amsterdam. In de binnenstad doet die middag een oude brandweerpomp de ronde. Deze wordt voortgetrokken door een paard.
Omdat de brandweer Hulst van deze tijd is, en ook dames in haar midden heeft en er graag nog meer krijgt, is er op 28 juni op de Grote Markt ook een speciale dameshoek ingericht. En om te zorgen dat iedereen zijn handen vrij heeft, kunnen de kinderen terecht in een kinderhoek. Natuurlijk is er een uitgebreide informatiestand over het reilen en het zeilen van de brandweer en alles wat te maken heeft met een vrijwilligersfunctie bij de brandweer.

De nadruk van de zoektocht naar nieuwe collegas wordt nu extra toegespitst op inwoners van de kern Hulst. Dat neemt echter niet weg dat nieuwe collegas over de gehele breedte welkom zijn!
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Annelies Kempe
Tel : 0114-389138
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl