VVD


10-6-2009

VVD waarschuwt huiseigenaren voor financiële valkuil bij tijdelijke verhuur

De VVD vindt het onbestaanbaar dat er geen herleving is van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur van een tweede koopwoning en eist dat de wet op dit punt wordt aangepast.

Mensen die een nieuw huis hebben gekocht zonder het oude huis te hebben verkocht, hebben de mogelijkheid om het tweede huis tijdelijk te verhuren, om zo dubbele woonlasten te voorkomen. Het ministerie van WWI/VROM stimuleert dit, maar vergeet te vermelden dat na afloop van het huurcontract de mogelijkheid om tijdelijk weer dubbele hypotheekrenteaftrek te krijgen is verdwenen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor huizenbezitters die het betreft.

De VVD wil huiseigenaren behoeden voor deze financiële valkuil en eist dan ook reparatie van de wet op dit vlak.

VVD-woordvoerster Brigitte van der Burg: "Het is onbegrijpelijk dat het ene ministerie tijdelijke verhuur stimuleert en het andere ministerie een dergelijke valkuil niet repareert en zo huizenbezitters in de problemen brengt. Huizenbezitters kijken nu wel uit om hun woning te verhuren. Dit omdat na een periode van tijdelijke verhuur de wettelijk toegestane periode van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente voor twee huizen zoals het nu is niet herleeft."

De minister heeft inmiddels toegezegd voor 1 juli te reageren.

10 juni 2009

Brigitte van der Burg: brigitte.vdburg@tweedekamer.nl