Academisch ziekenhuis Maastricht

Nederlandse UMC's scoren hoog in THES ranking Publicatiedatum: 10-06-2009 Bron: Bericht Auteur: Stafdienst communicatie Datum: 10-06-2009

In de Europese top 20 van universitaire medische centra scoren de Nederlandse UMC's opvallend goed: zij bezetten vijf van de twintig plaatsen, met Rotterdam op de eerste positie. Maastricht is geëindigd op de achttiende plaats. De clinical medicine ranking is gepubliceerd op de website van Times Higher Education.

De ranking is gebaseerd op de impact van wetenschappelijke publicaties, uitgedrukt in citations per paper. De aantallen wetenschappelijke publicaties en citaties zijn ontleend aan Thomson Reuters' Essential Science Database, over de periode 1 januari 1998 - 31 december 2008. Thomson Reuters, een bedrijf dat statistische data levert over onder meer wetenschappelijke publicaties, heeft een lijst gemaakt van de top 1% van alle instituten die in publicaties worden geciteerd. Van deze instituten, 2.924 in totaal, haalden 98 instituten meer dan 100.000 citaties. In deze wereldwijde ranking staat Maastricht op de 85e positie.