Gemeente Loenen aan de Vecht


Vooraankondiging en ter inzage legging bestemmingsplan Loenersloot - Binnenweg - Kerklaan

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Loenen kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Loenersloot - Binnenweg - Kerklaan.

Het plangebied betreft de drie kernen van Loenersloot, Binnenweg en Kerklaan, inclusief het bedrijventerrein De Werf.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de "houdbaarheid" van bestemmingsplannen. Tevens worden de vigerende bestemmingsplannen geüniformeerd tot één bestemmingsplan. Het bestemmingsplan heeft derhalve een conserverend karakter ten aanzien van de bestaande rechten.

In het kader van het bestemmingsplan zal het voorontwerp bestemmingsplan vanaf 11 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Loenen. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerp bestemmingsplan kan een ieder een inspraakreactie kenbaar maken. Tevens zal op 25 juni een inloopavond worden gehouden voor het bestemmingsplan in de Montessorischool in Loenersloot. De inloopavond start om 20:00 uur en eindigt om 21:30 uur.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling VROM van de gemeente Loenen.

Overeenkomstig artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gebracht advies uit te brengen over dit voornemen.