Gemeente Purmerend

Aangepaste behandeling Kadernota door gemeenteraad Purmerend

10 juni 2009

Brief provincie leidt tot uitstel beleidskeuzes

De gecombineerde commissievergadering van de gemeente Purmerend van woensdag 10 juni vervalt. De Kadernota 2010-2013 wordt op donderdag 18 juni in een aangepaste vorm behandeld.

In een bijeenkomst van fractievoorzitters van de Purmerendse gemeenteraad is maandag 8 juni besloten om de gecombineerde commissievergadering van woensdagavond 10 juni niet door te laten gaan. Aanleiding hiervoor is een recente brief van de financiële toezichthouder, de provincie Noord-Holland. In deze brief wordt aangegeven dat de financiële positie van de gemeente op dit moment redelijk is. Anderzijds zet de provincie vraagtekens bij enkele zaken die over de Stadsverwarming gaan. De gemeente is hierover in gesprek met de provincie.

In afwachting van het resultaat van dit overleg is besloten tot een beperkte behandeling van de Kadernota 2010-2013. In plaats van de uitgebreide behandeling van de Kadernota is er op 18 juni vanaf 20.00 uur een raadsvergadering, waarin het college van burgemeester en wethouders enkele hoofdlijnen voor beleid meekrijgt van de raad. Deze hoofdlijnen zullen nader worden uitgewerkt en komen vervolgens in het najaar terug bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar.