Gemeente 's-Hertogenbosch

10-06-2009
Plan voor voormalige HAS-locatie aangepast

Het plan voor de voormalige HAS-locatie is aangepast. Het gebouw dat zou komen tegenover de school aan de Antoon der Kinderenlaan is geschrapt. Daardoor wordt het totale bebouwde oppervlak teruggebracht en wordt het doorzicht versterkt. Bovendien kunnen er meer bomen worden behouden. Deze aanpassing gaat ten koste van 24 woningen. Om dit financieel te compenseren, wordt er op de drie overige woongebouwen een laag toegevoegd. Inclusief de verhoging van de parkeergarage wordt de nieuwe hoogte 44 meter in plaats van 40 meter.

Er komen 126 woningen. Het merendeel in de duurdere huursector. Het overige deel in de dure koopsector. De meeste woningen hebben uitzicht op de IJzeren Vrouw. De bewoners parkeren in een verdiepte parkeergarage onder de bebouwing, bezoekers parkeren in het openbaar gebied. Door te kiezen voor hoogbouw ontstaat op de begane grond veel ruimte voor groenvoorzieningen. Deze nieuwe groene ruimte wordt toegevoegd aan het Prins Hendrikpark en het Van Lanschotpark.

Brabantbadlocatie
In het plan voor de voormalige locatie van het Brabantbad en sporthal de Vinkenkamp zitten geen wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De grootste wijziging heeft al eerder plaatsgevonden. Dat was het verplaatsen van de geplande bebouwing richting het parkeerterrein bij het benzinestation aan de Van Grobbendoncklaan.

Op deze locatie komen 120 woningen waarvan 20% goedkopere koopwoningen en 80% duurdere en dure koopwoningen. De goedkopere woningen zijn gemiddeld 60 tot 80 vierkante meter. De bewoners parkeren in een verdiepte parkeerkelder onder de bebouwing, bezoekers parkeren op het huidige parkeerterrein dat wordt heringericht. Er is voldoende ruimte tussen de bebouwing en het water zodat wandelaars in het park nog steeds een wandeling rond de IJzeren Vrouw kunnen maken.

Ter inzage
Alle aanpassingen zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan met de titel "IJzeren Vrouw en omgeving". Dit plan ligt vanaf maandag 15 juni tot en met maandag 27 juli 2009 ter inzage. In deze periode kan iedereen een zienswijze indienen. Daarna wordt het bestemmingsplan met eventuele zienswijzen ter vaststelling aan de raad voorgelegd.