PDA, Persbureau De Aarde (in oprichting)


Marktonderzoek moet behoefte eraan uitwijzen

Antwerpen, 20090610 -- Freelance journalist Johan Peters te Antwerpen loopt met het plan rond een eigen persbureau op te starten: PDA, Persbureau De Aarde. Zoals uit de naam blijkt, wordt dit geen doorsnee persbureau. Het zal slechts nieuws gaan leveren over de onderwerpen duurzaamheid en klimaatverandering aan Nederlandse en Vlaamse afnemers. Via een schriftelijke enquête probeert hij eerst de behoefte aan zo'n specifiek persbureau te peilen.

Steeds meer ondernemingen en organisaties krijgen te maken met de vraag wat zij doen op het gebied van duurzaamheid en het tegengaan van de klimaatverandering. Vele onder hen hebben deze onderwerpen al opgenomen in hun beleidsplannen. Dat is echter nog maar het begin. Want, waar haal je de benodigde informatie vandaan om je beleid adequaat en efficiënt af te stemmen op de snelle ontwikkelingen wat bijvoorbeeld de klimaatverandering betreft? Wat vandaag nog een zekerheid lijkt, kan morgen door nieuwe inzichten al zijn achterhaald. Dan is het belangrijk dat je als onderneming/organisatie van die nieuwste inzichten kennis hebt genomen om er goed op te kunnen anticiperen.

PDA wil iedere onderneming of organisatie die van duurzaamheid en/of klimaatverandering een vaste beleidswaarde heeft gemaakt van dienst zijn. Enerzijds door het aanbieden van een 'nieuwsbrief op maat service' naar de onderneming/organisatie toe. Deze nieuwsbrief bevat dan nieuws uit relevante binnen- en buitenlandse bronnen en nieuws dat door PDA zelf is uitgegeven. Anderzijds door hulp bij het communiceren van initiatieven van de onderneming/organisatie naar derden toe.

Meer info over PDA (in oprichting) valt terug te vinden op www.jp-tekstproducties.com, rubriek `Persbureau i.o.'. Via die rubriek kan de bezoeker tevens naar het enquêteformulier waarop men de nut en noodzaak van een dergelijk persbureau voor de specifieke onderneming/organisatie kan aangeven. Eraan deelnemen, kost nog geen vijf minuten.





Johan Peters