Gemeente Eersel


Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Eersel

Twee inwoners van de gemeente Eersel werden op zondag 7 juni verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Anja Thijs-Rademakers reikte aan de volgende inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit.

De heer L.P.G. (Bert) Boerboom uit Eersel

De heer J.M. (Joop) Boerboom uit Eersel

De heer Bert Boerboom werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Boerboom is bestuurslid van accordeonvereniging `De lustige klanken 'uit Bergeijk. Ook heeft hij een aantal keer de Veteranensportdag in Eersel georganiseerd en ondersteunde hij de buurtvereniging bij het maken van de carnavalswagen. Op dit moment speelt meneer wekelijks accordeon voor iemand met een verstandelijke beperking en is hij actief lid van de KBO. Hij is vrijwilliger bij de carnavalsvereniging Eikenburg en maaltijdbezorger van het Gecoördineerd Ouderenwerk in Eersel. Ten slotte bezoekt hij wekelijks zijn broer die in het verpleeghuis verblijft.

De heer Joop Boerboom werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In het verleden was de heer Boerboom lid en voorzitter van de KPJ in Eersel en hielp hij mee met het bouwen van de carnavalswagen. Op dit moment is hij bestuurslid en tweede voorzitter van accordeonvereniging `De lustige klanken'. Hij is bestuurslid en ad interim voorzitter van de EHBO-vereniging in Eersel. Ook is hij vrijwilliger bij de Soos voor ouderen in de Eikenburg en bij de liederentafel `Vrij en blij' in Eersel.