Ingezonden persbericht


Onderzoek toont aan dat 86 procent van de HR-managers druk voelt om kosten te besparen

10 juni 2009

Onderzoek toont aan dat 86 procent van de HR-managers druk voelt om kosten te besparen

~ SD Worx realiseert sterke omzetstijging over 2008 door internationale overnames en organische groei ~

SD Worx kende een succesvol 2008. De totale opbrengsten stegen met 19% tot ruim 231 miljoen euro. Een stijging ten opzichte van 2007 toen de groei 14% was. Over 2008 realiseert SD Worx een winstcijfer van ruim 30 miljoen euro. Dat is een daling in vergelijking met 2007. In België blijft SD Worx globaal marktleider, maar de HR-dienstverlener wil ook internationaal een voorname positie innemen. Met de overname van Logi-RH en Spirale in Frankrijk en het Duitse Accurat is de groep de laatste twee jaar ook internationaal sterk gegroeid. SD Worx verzorgt nu elke maand bijna 1,2 miljoen payslips. De organisatie wil verder uitgroeien tot de kwaliteitsreferentie voor payroll-dienstverlening in Europa, maar verwacht in 2009 minder sterke progressie.

Recent onderzoek van SD Worx naar de impact van de recessie op het HR-beleid van bedrijven toont aan dat 86% van de HR-verantwoordelijken druk voelt om HR-kosten te verlagen. 82% van de ondervraagden vindt de economische crisis een mogelijkheid om de meerwaarde van HR aan te tonen en 77% onderneemt acties om voorbereid te zijn op een heropleving van de conjunctuur.

Nadruk op kostenreductie in crisistijd wordt gekoppeld aan opportuniteit om meerwaarde van HR aan te tonen

Uit resultaten van het onderzoek naar de impact van de recessie op HR kwam SD Worx tot enkele opvallende bevindingen: 86% van de bedrijven voelt de druk om HR-kosten te reduceren en drie op de vier van de ondervraagde HR-verantwoordelijken investeert daarom amper tot helemaal niet. 75% moet op korte termijn zorgen voor kostenreductie. 44,5% van de ondervraagden voorziet in meer opleidingen, terwijl 35% minder opleidingen voorziet en maar liefst

70% wil zijn benefits optimaliseren. Daarnaast hanteert 43% de maatregel economische werkloosheid om de crisis het hoofd te bieden.

Drie kwart van de bedrijven ziet de toekomst somber in en verwacht ook op lange termijn gevolgen van de recessie te ondervinden. Kijken we naar internationale spelers, dan merken we nog een pessimistischer toekomstperspectief: maar liefst 81% van hen denkt dat de economische crisis nog een lange nasleep zal hebben en invloed blijft hebben op het HR-beleid.

Een kleine meerderheid van de ondervraagden waagt zich toch aan een positief beeld: 56% durft nog te investeren en dat op lange termijn. De meesten houden echter rekening met de recessie en willen hun basisrendabiliteit behouden. Toch investeren zij in een actief HR-beleid door middel van ontwikkelprogramma's en talentmanagement. Immers 82% van de ondervraagden vindt de economische crisis een mogelijkheid om de meerwaarde van HR aan te tonen en 77% onderneemt acties om voorbereid te zijn op een heropleving van de conjunctuur. SD Worx concludeert tevens uit het recessieonderzoek dat de rol van de HR-manager tweeledig is geworden: hij is zowel vernadermanager als strategisch partner. HR zorgt voor capaciteit tot verandering en een vernieuwde organisatie.. De HR-manager als strategische partner vertaalt de organisatiedoelen in een concrete HR-strategie en prioriteiten.

SD Worx realiseert opbrengststijging van 19%

De totale opbrengsten vorig jaar bedroegen ruim 231 miljoen euro. Het winstcijfer is vastgesteld op 30 miljoen euro, dat is een daling tegenover 2007 toen de winst 35 miljoen euro bedroeg. Deze daling kan verklaard worden door de IT-investeringen van de organisatie en de kosten van de diverse overnames in 2008 om verdere internationale groei te realiseren.

Het totaal aantal klanten stijgt van 38.220 werkgevers in 2007 tot 40.500 werkgevers in 2008. Dat is een groei van 6%. Het aantal loonberekeningen nam in de periode 2007-2008 toe van 987.000 tot 1.179.000.

In 2008 telde de SD Worx Groep bijna 2.000 medewerkers en 44 eigen kantoren. Vorig jaar nam de onderneming 325 nieuwe mensen in dienst. Het merendeel waren payroll-consulenten en IT'ers, maar ook heel wat juristen, account managers, supportmedewerkers en trainees.

"Wij zijn zeer tevreden met deze mooie cijfers van 2008", zegt Jan van den Nieuwenhuijzen, afgevaardigd bestuurder van de SD Worx Groep. "Naast de omzetgroei door onze diverse internationale overnames realiseren we tevens een mooie organische groei in België. Uiteraard merken wij momenteel ook de impact van de vertraging in de groei bij onze klanten. De dalende tewerkstelling kan in 2009 tot een minder forse omzetgroei voor SD Worx leiden. Ondanks deze economische omstandigheden kijken we hoopvol naar de toekomst."

2008 was voor SD Worx het jaar van de grote veranderingen, de personeelsuitbreiding, de nieuwe structuur en de directeurswissel. "SD Worx heeft altijd een duidelijke visie en resultaatgerichte aanpak voor ogen gehad", zegt Guido Kestens, voorzitter van de Raad van Bestuur van SD Worx. "Vorig jaar hebben we onze groeistrategie echter scherper gesteld met een duidelijke Belgische en Europese groeitak. 2008 was een overgangsjaar voor SD Worx, we hebben onze organisatie gestroomlijnd en zijn nu klaar voor het doorzetten van onze groeiplannen."

Versteviging Belgische marktleiderspositie

Op de Belgische thuismarkt focust SD Worx op vier kernmarkten: MKB, grote ondernemingen, extra grote ondernemingen en de overheid. Elk van deze marktsegmenten wordt benaderd met een ver doorgedreven aanpak, aangepast aan de verschillende behoeften en aan de administratieve, juridische en sociale context waarin de bedrijven en organisaties actief zijn. SD Worx is actief op vier verschillende domeinen: payroll-activiteiten, outsourcing van HR-processen,

HR-systeemintegratie en HR-benchmarkinformatie (aangeleverd door het SD Worx-kenniscentrum).

"De vraag naar onze proactieve aanpak is zowel bij het MKB en grote ondernemingen als extra grote ondernemingen en de overheid gestegen", aldus Hans Joris, algemeen directeur van SD Worx België. "Dankzij onze sterke expertise op het vlak van HR, IT, wetgeving en payroll, kunnen we snel inspelen en anticiperen op maatschappelijke trends. Deze expertise wordt duidelijk gewaardeerd door organisaties."

Ambitieuze groeistrategie zorgt voor uniek Europees aanbod in HR-dienstverlening

SD Worx zet in 2008 voor het eerst voet aan de grond in Duitsland met de overname van Accurat. Door deze overname heeft de groep nu drie kantoren in Duitsland.

Onlangs zette SD Worx zijn eerste stappen op de Franse markt met de overname van de Franse payroll-softwareleverancier LOGI-RH en Spirale, gespecialiseerd in de outsourcing van payroll en HR. De twee Franse dochters van SD Worx zijn intussen geïntegreerd tot één bedrijf dat onder de naam SD Worx systemen en services aanbiedt op vlak van Payroll, Tax & Legal en HR Automation. Ondertussen telt SD Worx Frankrijk vier kantoren.

"Daarmee hebben we een sterke basis voor onze ambitie in Europa", zegt Bart Alkemade, Algemeen Directeur SD Worx International. "De economische crisis verandert niets aan onze internationale groeiplannen. We werken intussen verder aan de optimalisatie van de samenwerking na de recente overnames alsook aan de internationale integratie van ons dienstenpakket. Daarnaast blijven we kijken naar mogelijkheden in bestaande en andere landen. Zowel voor

overnames als voor de uitbouw van ons partnernetwerk, waarmee we nu al in twintig landen dienstverlening aanbieden."

SD Worx biedt in al zijn buitenlandse filialen de combinatie van payroll, Tax & Legal en HR Automation aan. Telkens met focus op outsourcing en services en op de combinatie van lokale expertise met internationale dienstverlening.

"Zowel Belgische bedrijven met vestigingen in het buitenland als internationale bedrijven vinden het steeds belangrijker om één HR-provider te hebben over de landen heen. Bovendien verkiezen ze om slechts één aanspreekpunt te hebben, liefst in hun eigen land en taal. Wij bieden geïntegreerde totaaloplossingen aan over de grenzen heen", zegt Jan van den Nieuwenhuijzen, afgevaardigd bestuurder van SD Worx. "In vergelijking met buitenlandse spelers die

loonadministratie aanbieden, is ons 'Belgische' servicemodel zeer a-typisch, want allesomvattend. We merken dat onze kwaliteitsaanpak aanslaat in het buitenland. Samen met onze 60 jaar expertise, ben ik er van overtuigd dat we alle troeven in huis hebben om de Europese kwaliteitsspeler in payroll services te worden."