Leefbaar Rotterdam


woensdag, juni 10, 2009

Rioolproblematiek Stavenissestraat nog steeds niet opgelost

Op 28 mei jl. maakte Leefbaar raadslid Dries Mosch zich hard voor bewoners in Spangen en Pendrecht die al jaren last hebben van een overstromende riolering. Inmiddels is het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) in de Rheinvis Feithstraat gestart met het oplossen van het probleem. In de Stavenissestraat zit men echter nog steeds in de stank.

Vandaar dat Mosch het onderwerp donderdag opnieuw zal aankaarten tijdens de actualiteitenraad. Naast de verschrikkelijke stanklucht worden de kinderen die er wonen geteisterd door muggen. Mosch: Het is een schande dat de Nieuwe Unie deze onhygiënische toestanden op zn beloop laat!

Mosch zal morgen van het stadsbestuur eisen dat uiterlijk vrijdag wordt gestart met het oplossen van het de problemen in de Stavenissestraat. Daarnaast wil Mosch dat de GGD de hygiënische omstandigheden onderzoekt, waarin de bewoners van de geplaagde panden leven.

Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen wil Mosch dat het stadsbestuur maatregelen neemt tegen woningcorporaties die haar huurders op deze wijze in de steek laat.