Gemeente Coevorden

Inwoners wijk Ossehaar in Coevorden stemmen over kunstwerk

Inwoners van de wijk Ossehaar in Coevorden mogen vanaf komende vrijdag 12 juni hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor een kunstwerk in hun wijk. In de wijk Ossehaar komt een nieuw kunstwerk waarvoor een heuvel aan de oostkant van de wijk is gereserveerd. Drie landschapsarchitecten/kunstenaars zijn benaderd om hiervoor een schetsontwerp te maken. De inwoners van de wijk kiezen samen met de gemeentelijke stuurgroep en de projectgroep de winnaar. De stemmen van de Ossehaar-bewoners tellen dus samen als een derde deel, mits minimaal 25 procent van de bewoners hun stem uitbrengt. Iedere bewoner van 18 jaar en ouder uit de wijk krijgt een stembrief.

Op de heuvel die nu in aanleg in aan de oostkant van de wijk, komt een kunstwerk waarbij in het ontwerp ook ruimte is voor groenaanleg en speelfuncties. De gemeente heeft drie (landschaps)kunstenaars gevraagd om hiervoor een ontwerp te maken. Deze kunstenaars zijn: Femke van Dam uit Bunne, Paul de Kort uit de Meern en Sjoerd Buisman uit Amsterdam. De selectie is gemaakt op basis van eerder werk van deze kunstenaars.

De gemeenteraad heeft bepaald dat kunst onderdeel uitmaakt van nieuwe openbare gebouwen en grote ruimtelijke projecten. In het cultuurbeleid van de gemeente is vastgesteld dat gestreefd wordt naar draagvlak hiervoor van de mensen uit de omgeving. Vaak worden hiervoor informatiebijeenkomsten gehouden. In Ossehaar is nu gekozen voor een raadpleging waarbij iedere inwoner een unieke stemcode krijgt. Hiermee kunnen de bewoners via de site www.ossehaar.nl hun stem uitbrengen of deze telefonisch doorgeven. De stemperiode duurt van 12 tot 26 juni. De ontwerpen en toelichtingen van de kunstenaars zijn te zien op www.ossehaar.nl.