Gemeente Noordwijk

PERSINFORMATIE

Noordwijk, 2 juni 2009

Nota evenementenbeleid naar raadscommissie

Woensdag 10 juni wordt de Nota Toeristisch Evenementenbeleid Noordwijk besproken in de raadscommissie Werken & Welzijn, om deze vrij te geven voor inspraak.

Met de nota richt verantwoordelijk wethouder Leendert de Lange (VVD) zich, namens het college van B&W, specifiek op het structureel versterken van het toerisme door een goede thematisering en inpassing van evenementen in het beoogde karakter van Noordwijk als stijlvolle en charmante badplaats, in alle seizoenen.

De Lange: "Deze nota moet een praktische hulp zijn voor alle organisatoren. De Stichting Noordwijk Marketing speelt hierin een belangrijke rol. Het is de bedoeling dat zij naast de organisatie en promotie van evenementen ook professionele ondersteuning bieden en samenwerking tussen evenementen gaan promoten.

Maar ook voor de gemeente Noordwijk zelf is er werk aan de winkel. Zo moet bijvoorbeeld worden voorzien in transparante en eenduidige subsidieverlening en gaan we bekijken welke ruimtelijke eisen aan evenementenlocaties moeten worden gesteld."

De nota Toeristisch Evenementenbeleid Noordwijk geeft uitvoering aan de door de gemeenteraad vastgestelde Sociaal-economische visie Noordwijk aan Zee.

De vergadering van de commissie Werken & Welzijn vindt plaats in de Nieuwe Raadzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.