Infowijzer helpt scholen bij keuze auteurstool

12/06/2009 11:47

Kennisnet

Zoetermeer - Stichting Kennisnet geeft met een inventarisatie naar de verschillende auteurstools, een helder overzicht van de auteurstools en hun mogelijkheden. De resultaten zijn gepubliceerd in een infowijzer. De infowijzer kan scholen helpen bij de keus van een auteurstool die het beste past bij de wensen en de ict-omgeving van hun school.

Video's met instructiemateriaal, digitale schoolborden, laptopklassen; digitaal leermateriaal is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Er zijn allerlei programma's om zelf digitaal leermateriaal te maken of te arrangeren. Deze programma's worden auteurstools genoemd. Met een auteurstool kan snel een aanvullend arrangement worden gemaakt op de lesstof. Ook kan er worden ingespeeld op de actualiteit door zelf het lesprogramma aan te vullen. Met een goede auteurstool is het maken van digitaal leermateriaal niet ingewikkeld; de auteurstool helpt de docent op weg.

Bewuste keus maken

Wietse van Bruggen, projectmanager bij Stichting Kennisnet en uitvoerder van de inventarisatie, "Er zijn veel auteurstools voor het maken van digitaal leermateriaal; ieder met zijn eigen mogelijkheden. Voor docenten die aan de slag willen met het arrangeren en ontwikkelen van digitaal leermateriaal, is het daardoor lastig een goed beeld hierover te krijgen."

"De Infowijzer geeft geen advies voor één bepaalde auteurstool maar geeft wel voldoende informatie in handen waarmee docenten bewust hun keus kunnen maken."

Infowijzer

In de infowijzer is naast algemene informatie over de auteurstool, ook te vinden hoe het zit met licenties, of de auteurstool voldoet aan standaarden en of er bijvoorbeeld een mogelijkheid is om te kunnen toetsen. De infowijzer is te vinden op digitaalleermateriaal.kennisnet.nl/auteurstools. De algemene folder met informatie over nut en noodzaak van auteurstools is te bestellen via bestellen.kennisnet.nl.





http://digitaalleermateriaal.kennisnet.nl/auteurstools