Politie Hollands Midden

Gouda - Snelheidscontrole Plaswijckweg

Politie controleert op aangeven wijkbewoners en scholen

Gouda, 12-06-2009 o De politie heeft op woensdag 10 juni een verkeerscontrole gehouden op de Plaswijckweg in Gouda. Deze controle maakt deel uit van de verkeersveiligheidsactie van politie Gouda op de Plaswijckweg.

Door wegwerkzaamheden was het voor het verkeer niet mogelijk om hard te rijden op de Plaswijckweg. Daarom hoefde de politie tussen 07.00 uur en 11.00 uur s ochtends slechts één bekeuring uit te schrijven voor een overschrijding van de maximum snelheid met 11 kilometer per uur.

Controles op aangeven van wijkbewoners en scholen Aanleiding van de verkeersveiligheidsactie zijn klachten van wijkbewoners en van de scholen aan de Plaswijckweg over gevaarlijke verkeerssituaties doordat er vaak te hard gereden wordt. Ook uit metingen van Politie Hollands Midden is gebleken dat op de Plaswijckweg regelmatig te hard gereden wordt.

Daarom is Politie Hollands Midden een verkeersveiligheidsactie gestart met als doel de snelheden van het verkeer op de Plaswijckweg te verlagen, waardoor het veiliger wordt op de Plaswijckweg. Lagere snelheden zorgen immers aantoonbaar voor minder ongevallen.

Regelmatige snelheidscontroles De politie zal de komende tijd regelmatig controleren op snelheid op de Plaswijckweg, met als doel om het verkeer daar voor voetgangers, schoolgaande kinderen en fietsers veiliger te maken.