Campagne Eerste Hulp van start

12/06/2009 15:53

Stichting Het Oranje Kruis

Hare Majesteit de Koningin startte vrijdag 12 juni tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Het Oranje Kruis in Corpus te Oegstgeest de publiekscampagne Eerste Hulp. Door middel van gratis verspreiding van Eerste Hulp tips via onder meer bibliotheken, apotheken, consultatiebureaus en via internet hoopt Het Oranje Kruis te bereiken dat meer mensen iets weten van Eerste Hulp en dit in de praktijk brengen. Het gaat om een folder met acht tips en filmpjes die de handelingen illustreren, speciaal voor mensen die nog niets van EHBO weten.

Bij een ongeval kan de direct aanwezige burger de, vaak levensreddende, eerste hulp verlenen in afwachting van de komst van de professionals. Bij grootschalige ongevallen kunnen deze hulpverleners op aanwijzingen van de professionals ook nog van dienst zijn. 'Ik was de eerste bij de auto waarin een zwaargewonde man zat. Gelukkig kon ik eerste hulp verlenen', aldus Marieke de Klaver, die op 15-jarige leeftijd in 2007 levensreddende eerste hulp aan dit slachtoffer verleende. Een EHBO-diploma hoopt ze te gaan halen in de opleiding Zorg & Welzijn.

Marieke de Klaver bood Koningin Beatrix bij aankomst bloemen aan namens alle eerstehulpverleners in Nederland.

Het Oranje Kruis houdt zich bezig met het verspreiden van kennis en informatie over eerstehulpverlening. Daarnaast verzorgt Het Oranje Kruis de examinering van het EHBO-diploma, bewaakt zij de kwaliteit en de geldigheid van het diploma Eerste Hulp.





http://www.ehbo.nl