Seminar Migratie, integratie en beleid 12 juni 2009


ROTTERDAM, 20090508 -- Erasmus Academie organiseert op vrijdag 12 juni aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een seminar in het kader van de mastercourse Migratie, integratie en beleid: perspectieven op diversiteit. Het seminar komt tot stand in het kader van de Dag der Verdieping. Met o.a. prof.dr. Han Entzinger en staatssecretaris van Justitie mw. Nebahat Albayrak over de laatste ontwikkelingen binnen het migratiebeleid.

Vraagstukken van migratie, integratie en diversiteit staan zeker de laatste jaren volop in de belangstelling. In Nederland wordt volgens de gangbare CBS-definitie nu één op de vijf inwoners als allochtoon aangemerkt. Een verdere groei van dit aandeel valt te voorzien. Steeds meer mensen worden dan ook geconfronteerd met vragen die voortvloeien uit de groeiende etnische diversiteit van de samenleving, als burger maar ook in de beroepspraktijk. Het seminar gaat, net als de mastercourse, in op actuele processen van migratie en integratie in het verschijnsel van diversiteit in organisaties.

Tijd: vrijdag 12 juni, 09.30 - 17.30 uur
Locatie: Erasmus Universiteit
Adres: Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam


09.30-12.00 uur Etnisch gemengde wijken : katalysator voor sociale samenhang?
*Wethouder Rotterdam (onder voorbehoud)
*Afgevaardigde van het SCP

13.00-15.00 uur Diversiteitsmanagement : luxe of noodzaak?
*Dr. P.W. Blauw

15.30-17.30 uur Migratiebeleid: spanning tussen xenofobie en de vraag naar arbeid
*Mw. Nebahat Albayrak
*Prof.dr. Han Entzinger

De kosten voor deelname aan het seminar bedragen ¤ 150. Oud-cursisten van de opleiding Migratie, integratie en beleid betalen ¤ 115. Dit is inclusief een verzorgd dagarrangement en parkeerkaart.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op http://www.dagderverdieping.nl


Erasmus Academie is als instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam, geworteld in de academische traditie. Vanuit die achtergrond gelooft Erasmus Academie in de kracht van intellectuele uitdagingen en het nut van nieuwe en verrassende, conceptuele denkkaders die prikkelen en uitdagen tot verder nadenken en doelgericht handelen. Voor het complete opleidingsaanbod kijkt u op: http://www.erasmusacademie.nl

Einde Bericht