KNHS


Nederlandse junioren springen naar tweede plaats in Hagen 12 juni 2009

KNHS De Nederlandse junioren springequipe heeft inde landenwedstrijd van het concours in het Duitse Hagen een knappen tweede plaats gehaald. De Young riders stonden na de eerste manche ook nog op de tweede positie maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met plaats drie.

Bij de junioren waren het Sjaak Sleiderink (Denekamp) met BMC Take it Easy la Silla (0 + 4), Melanie Seiger (Weerselo) met Alexandria (0 +
9), Stefanie van de Brink (Nijkerkerveen) met Verdi (8 + 1) en Jody van Gerwen (Limbricht) met Shalon Stanford (8 + 4) die de Oranje eer hoog hielden.
Uiteindelijk kwamen ze op een totaal van 17 strafpunten en dat betekende toch een flinke achterstand op winnaar Frankrijk dat 8 strafpunten op liep. Relatieve nieuwkomer Stefanie van de Brink doet het goed in Duitsland, de amazone wist ook al twee wedstrijden te winnen.

Bij de Young riders werd de wedstrijd gewonnen door Duistland en werden de Italianen tweede. Voor Nederland waren het Tom Martens (Dinteloord) met Audis Alouette van het Lamroeck (8 + 8), Stephanie Brugman (Hengelo) met Qwinto (9 + 8) en Rabo Talententeamleden Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Naomi (0 + 12) en Wesley Heijdens (Zenderen) met Pavorottie H (0 + 4) die met een totaal van 28 strafpunten derde werden.

Kijk voor alle uitslagen op: www.psi-events.de