Verstandelijk beperkte kunstenaars exposeren in Dubai

08/06/2009 09:30

Beautiful People

Rotterdam - Dubai, 8 juni 2009 - Op 17 juni 2009 zal er in Dubai een website worden geopend waarop 40 kunstwerken te zien zijn met het thema "Water". Deze kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking uit de landen Nederland, België, Zwitserland en Dubai.

Op deze website www.voteforbeautifulpeople.com wordt de bezoeker gevraagd te stemmen op zijn/haar favoriete kunstwerk. Met het stemmen zijn leuke prijzen te winnen. De 12 kunstwerken met de meeste stemmen zullen worden gebruikt ter decoratie van een koffieservies.

De website zal worden geopend in Dubai in het Dubai International Centre door de heer Saeed Al Nabouda, CEO van Dubai Culture and Art.

Er kan gestemd worden t/m 1 september, de winnaars worden bekend gemaakt op 31 oktober. Het bekendmaken van de winnaars zal worden gedaan door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Haya van Dubai. Het bekendmaken zal worden gedaan in het hotel The Grand Hyatt waar tevens de kunstwerken te bewonderen zijn in een expositie. Deze expositie zal diversen locaties aandoen.

Beautiful People is een sociaal en duurzaam koffieconcept waarbij kunstenaars met een verstandelijke beperking centraal staan. Daarnaast worden mensen met een verstandelijke beperking ondersteund. Beautiful People is een Nederlands initiatief wat ook actief is in Zwitserland en vanaf 31 oktober officieel in Dubai.

Noot voor de redactie,