Ingezonden persbericht


Wateringen, 24 mei 2009

UnZip The CatFish winnaar laatste voorronde Waterproof 2009

De Westlandse formatie UnZip The CatFish heeft zaterdag 23 mei de laatste plek bemachtigd voor de finale van Waterproof 2009 in Nederland 3 in Wateringen. Weer was het publiek in grote getale afgekomen om de bands te beluisteren, bekijken en aan te moedigen. Onder andere dankzij het energieke optreden van UnZip The CatFish, wisten de bandleden de jury en het publiek te overtuigen van hun kunnen. De winnaar van Waterproof speelt zaterdag 8 augustus tijdens Waterpop in het Hofpark in Wateringen.

Met de jazzmuziek van de Delftse formatie Coco Bowles begon de avond erg sfeervol. De zangeres wist met haar goede stem een goede indruk achter te laten. De gitarist kwam misschien wat statisch over, maar met technisch een goede band was het erg fijn om naar te luisteren. UnZip The CatFish bracht een mix van elektro / new wave of, zoals zij het zelf omschrijven, Kraftwerk ontmoet Franz Ferdinand. De drummer was tijdens het optreden erg goed, alleen was de zanger niet altijd goed te verstaan en soms wat schreeuwerig, toch zetten ze vanaf het begin af aan een erg energiek en origineel optreden neer. Voor singer-songwriter Neree was het, gezien het gedurfde rustige genre, lastig om de avond af te sluiten. Soms was het optreden wat te eentonig en weinig afwisselend, maar hij zong zijn nummers met een prachtige stem en goed gitaarspel.

De jury en het publiek waren het deze avond eens met elkaar dat gezien het goede optreden de band UnZip The CatFish een plek in de finale heeft verdiend.

Tijdens de finale van Waterproof 200 op zaterdag 13 juni staan UnZip The CatFish, Crimson Sky, Annatar en Spawnkill op het podium. De presentatie van deze finale is in handen van WOS DJ Rob Kemperman.

De 32e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 8 augustus 2009. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.

Fotograaf: Ronald van Elswijk



Ingezonden persbericht