Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Moderne missionering in bisdom Rotterdam

Impulsdag rond missionering in de praktijk

Rotterdam, 2 juni 2009 - De behoefte aan spirituele zingeving groeit in de Nederlandse samenleving. Hoe sluit je daar als rooms-katholieke geloofsgemeenschap bij aan? Die vraag staat centraal op de Impulsdag 'Missionering in de praktijk' die het bisdom Rotterdam organiseert op 13 juni aanstaande.

De dag is bedoeld voor pastorale beroepskrachten, bestuurders en vrijwilligers in parochies die missionair kerk willen zijn

Parochies hebben een schat aan activiteiten, verhalen, rituelen en sacramenten die aansluiten bij de groeiende behoefte aan spirituele zingeving, die op basis van allerlei onderzoeken wordt gesignaleerd in de Nederlandse samenleving. Maar ze missen vaak de gevoeligheid en vaardigheid om hun aanbod en mogelijkheden ook op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier voor het voetlicht te brengen in aansluiting op de behoeften van deze groeiende groep zinzoekers.

De impulsdag "Missionering in de Praktijk" biedt een variëteit aan 10 workshops waarin op een heel praktische wijze handreikingen worden geboden om kennis en vaardigheden op dit terrein te verwerven en/of aan te scherpen. De workshops zijn afgestemd op de parochiële praktijk van alledag en laten zien hoe pastorale beroepskrachten, bestuurders en vrijwilligers via een iets andere inrichting, programmering en presentatie van hun werkzaamheden nieuwe doelgroepen kunnen bereiken met het reeds bestaande aanbod binnen hun geloofsgemeenschap.

Tijdens de Diocesane Impulsdag ontvangen de deelnemers ondersteunend materiaal in de vorm van een uitgebreide brochure en een DVD met instructiemateriaal en audiovisuele hulpmiddelen om in de eigen plaatselijke gemeenschap het plaatselijke vrijwilligerskader te sensibiliseren en toe te rusten om de aangeboden vaardigheden nader te ontwikkelen.

Datum:

zaterdag 13 juni 2009

van 9.30 tot 14.00 uur

Locatie:

Zandvlietcollege,

Bezuidenhoutseweg 40,

2594 AW Den Haag,

T: 070-3851902

Het Zandvlietcollege ligt aan de Bezuidenhoutseweg, op vijf minuten lopen vanaf Den Haag Centraal Station. Ook vanaf tramstation Ternoot en de RandstadRail is het vijf minuten lopen.

(292 woorden)

Einde bericht

Noot voor de redactie /