Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na vechtpartij

Tiel, 13-06-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 03.45 uur verschillende telefoontjes dat er gevochten werd op het Plein in Tiel.

Toen agenten op het Plein kwamen, waren de vechtende partijen al uit elkaar. Een getuige verklaarde dat een man agressief was geworden nadat hij uit een café was gezet. Hij begon om zich heen te slaan en vernielde een bloembak van een café. Een andere man vertelde dat hij was geslagen. Op aanwijzing van het slachtoffer kon deze man, een 26-jarige inwoner van Den Bosch, worden aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Hij werd naar het politiebureau gebracht.

Agenten bleven op het Plein om getuigen te horen en aangifte op te nemen van het slachtoffer. Tijdens hun onderzoek kwam een dronken man hen lastig vallen. Luid schreeuwend belemmerde hij het werk van de agenten en zorgde voor onrust op het Plein. Nadat hij drie keer was gevorderd om weg te gaan, droop hij af. Daarna kwam hij nog twee keer terug. De derde maal was scheepsrecht: hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachte, een 27-jarige man uit Kerk Avezaath, zit vast op het politiebureau voor verhoor.

De politie zet het onderzoek naar de toedracht voort. Beide verdachten worden nog gehoord.

(11)

Laatst gewijzigd 13-06-2009 9:57 | © Regio Gelderland-Zuid |